Halloweendessert med maräng och persika

Halloweendessert med maräng och persika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Efterrätt till halloween! Läskigt god marängswiss.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:100º
6 portioner
  • 0.5 liter lakritsglass
  • 420 g avrunna persikor
  • 2 dl vispgrädde
  • Topping:
  • 1 msk lakritssås
  • 4 lakristråttor
  • 1 msk silverkulor
  • Marängben:
  • 3 ägg, endast vitor
  • 1.5 msk socker
  • 2 msk siktat florsocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 spritspåse

Gör så här

  1. Vispa grädden och skär ev persikohalvor i mindre bitar. Varva alla ingredienserna på ett stort fat och servera omedelbart med marängben och topping.

Marängben:

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitor och 1,5 msk socker till hårt skum. Tillsätt det siktade florsockret och 1,5 dl socker i skummet och vänd ner försiktigt.
  2. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut marängben på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Halloweendessert med maräng och persika
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 liter lakritsglass
  • 420 g avrunna persikor
  • 2 dl vispgrädde
  • Topping:
  • 1 msk lakritssås
  • 4 lakristråttor
  • 1 msk silverkulor
  • Marängben:
  • 3 ägg, endast vitor
  • 1.5 msk socker
  • 2 msk siktat florsocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 spritspåse

Halloweendessert med maräng och persika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Efterrätt till halloween! Läskigt god marängswiss.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:100º
6 portioner

Gör så här

  1. Vispa grädden och skär ev persikohalvor i mindre bitar. Varva alla ingredienserna på ett stort fat och servera omedelbart med marängben och topping.

Marängben:

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitor och 1,5 msk socker till hårt skum. Tillsätt det siktade florsockret och 1,5 dl socker i skummet och vänd ner försiktigt.
  2. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut marängben på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!