Halloumiburgare med avokado

Halloumiburgare med avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Smakrik burgare med friterad halloumi, krämig dressing, avokado och picklade grönsaker på toppen. Recept av Filip Poon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 4 hamburgerbröd
  • 400 g halloumiburgare eller liknande
  • 0.5 dl ev maizena eller potatismjöl
  • 1 kruka krispsallad
  • Picklade grönsaker
  • 2 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 1 färsk jalapeño, tunt skivad
  • 1 avokado
  • Dressing
  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk japansk soja

Gör så här

  1. Rör vatten, socker och ättika tills sockretsmält. Lägg i gurka, rödlök och ev jalapeños.Skär avokadon i skivor och lägg varsamt neri lagen. Låt stå till servering. Blanda majonnäs och soja till en dressing.
  2. Om du väljer att fritera: hetta upp olja till180° och vänd halloumiburgarna i Maizena.(Filip använde 2 skivor till varje burgare.)Fritera gyllene i omgångar, ca 3 min. Ellerstek dem i olja i het panna utan panering.
  3. Stek eller rosta bröden och fyll med sallad,burgare, picklade grönsaker och dressing.

Tips

Det finns nu flera halloumiliknandeostar, som halloumoch grillost.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-04-05

Jättegoda! Denna ska vi göra igen.

Halloumiburgare med avokado
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 hamburgerbröd
  • 400 g halloumiburgare eller liknande
  • 0.5 dl ev maizena eller potatismjöl
  • 1 kruka krispsallad
  • Picklade grönsaker
  • 2 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 1 färsk jalapeño, tunt skivad
  • 1 avokado
  • Dressing
  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk japansk soja

Halloumiburgare med avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Smakrik burgare med friterad halloumi, krämig dressing, avokado och picklade grönsaker på toppen. Recept av Filip Poon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Rör vatten, socker och ättika tills sockretsmält. Lägg i gurka, rödlök och ev jalapeños.Skär avokadon i skivor och lägg varsamt neri lagen. Låt stå till servering. Blanda majonnäs och soja till en dressing.
  2. Om du väljer att fritera: hetta upp olja till180° och vänd halloumiburgarna i Maizena.(Filip använde 2 skivor till varje burgare.)Fritera gyllene i omgångar, ca 3 min. Ellerstek dem i olja i het panna utan panering.
  3. Stek eller rosta bröden och fyll med sallad,burgare, picklade grönsaker och dressing.

Tips

Det finns nu flera halloumiliknandeostar, som halloumoch grillost.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-04-05

Jättegoda! Denna ska vi göra igen.