
Halloumiburgare med avokado
Betyg (1-5):
Smakrik burgare med friterad halloumi, krämig dressing, avokado och picklade grönsaker på toppen. Recept av Filip Poon.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
- 4 hamburgerbröd
- 400 g halloumiburgare eller liknande
- 0.5 dl ev maizena eller potatismjöl
- 1 kruka krispsallad
- Picklade grönsaker
- 2 dl vatten
- 1.5 dl strösocker
- 1 dl ättiksprit (12 %)
- 0.5 gurka, tunt skivad
- 0.5 rödlök, tunt skivad
- 1 färsk jalapeño, tunt skivad
- 1 avokado
- Dressing
- 2 dl majonnäs
- 3 msk japansk soja
Gör så här
- Rör vatten, socker och ättika tills sockretsmält. Lägg i gurka, rödlök och ev jalapeños.Skär avokadon i skivor och lägg varsamt neri lagen. Låt stå till servering. Blanda majonnäs och soja till en dressing.
- Om du väljer att fritera: hetta upp olja till180° och vänd halloumiburgarna i Maizena.(Filip använde 2 skivor till varje burgare.)Fritera gyllene i omgångar, ca 3 min. Ellerstek dem i olja i het panna utan panering.
- Stek eller rosta bröden och fyll med sallad,burgare, picklade grönsaker och dressing.
Tips

Det finns nu flera halloumiliknandeostar, som halloumoch grillost.
Halloumiburgare med avokado
Betyg (1-5):
Smakrik burgare med friterad halloumi, krämig dressing, avokado och picklade grönsaker på toppen. Recept av Filip Poon.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Gör så här
- Rör vatten, socker och ättika tills sockretsmält. Lägg i gurka, rödlök och ev jalapeños.Skär avokadon i skivor och lägg varsamt neri lagen. Låt stå till servering. Blanda majonnäs och soja till en dressing.
- Om du väljer att fritera: hetta upp olja till180° och vänd halloumiburgarna i Maizena.(Filip använde 2 skivor till varje burgare.)Fritera gyllene i omgångar, ca 3 min. Ellerstek dem i olja i het panna utan panering.
- Stek eller rosta bröden och fyll med sallad,burgare, picklade grönsaker och dressing.
Tips

Det finns nu flera halloumiliknandeostar, som halloumoch grillost.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-04-05
Jättegoda! Denna ska vi göra igen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva
2020-04-05
Jättegoda! Denna ska vi göra igen.