Halloumi och kikärtor i dillsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 200 g halloumi
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 zucchini
  • 0.5 gul lök
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g kikärtor, på burk, bruttovikt, avrunna och avsköljda
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl dill, hackad
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna halloumi, zucchini och lök.
  2. Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan och stek halloumin till fin färg. Lägg över på ett fat.
  3. Fräs zucchini och lök i stekpannan med resterande olja. Tillsätt på vatten, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 5 min.
  4. Rör ner kikärtor, citron och dill. Vänd ner halloumin och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erika

2021-01-04

Godaste jag (nästan) ätit

Nathalie

2020-10-26

Super gott. Perfekt för den som är sugen på smaker som påminner om havet.

Lina

2020-03-16

Supergott! Tog ut en portion innan saltning och mixade med stavmixer till vår 7-månaders grabb. Han älskade det!

Niklas

2019-02-08

Galet gott!

Liknande recept

Spara recept

Fisk bordelaise

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Tomatsoppa med fetaost

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Risottobiffar med getostfylld squash

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grönsakssoppa med asiatisk känsla

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fläskfilé med krispig örttopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(16)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl ris
  • 200 g halloumi
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 zucchini
  • 0.5 gul lök
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g kikärtor, på burk, bruttovikt, avrunna och avsköljda
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl dill, hackad
  • salt

Halloumi och kikärtor i dillsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna halloumi, zucchini och lök.
  2. Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan och stek halloumin till fin färg. Lägg över på ett fat.
  3. Fräs zucchini och lök i stekpannan med resterande olja. Tillsätt på vatten, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 5 min.
  4. Rör ner kikärtor, citron och dill. Vänd ner halloumin och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erika

2021-01-04

Godaste jag (nästan) ätit

Nathalie

2020-10-26

Super gott. Perfekt för den som är sugen på smaker som påminner om havet.

Lina

2020-03-16

Supergott! Tog ut en portion innan saltning och mixade med stavmixer till vår 7-månaders grabb. Han älskade det!

Niklas

2019-02-08

Galet gott!

Liknande recept

Spara recept

Fisk bordelaise

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Tomatsoppa med fetaost

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Risottobiffar med getostfylld squash

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grönsakssoppa med asiatisk känsla

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fläskfilé med krispig örttopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(16)