Halloumi och kikärtor i dillsås
  • Tid 25 min

Halloumi och kikärtor i dillsås

4.5 (6 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 200 g halloumi
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 zucchini
  • 0.5 gul lök
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g kikärtor, på burk, bruttovikt, avrunna och avsköljda
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl dill, hackad
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna halloumi, zucchini och lök.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan och stek halloumin till fin färg. Lägg över på ett fat.

  3. 3

    Fräs zucchini och lök i stekpannan med resterande olja. Tillsätt på vatten, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 5 min.

  4. 4

    Rör ner kikärtor, citron och dill. Vänd ner halloumin och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar