Halloumi- och grönsaksburgare
  • Tid 40 min

Halloumi- och grönsaksburgare

3.33 (12 betyg)

Burgarna är inte helt lätta att steka men resultatet är en smakupplevelse, med alla goda tillbehör.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 st
6 burgare:
  • 1 liten zucchini à 200 g
  • 1 stor morot à150 g
  • 200 g halloumi
  • 5 kvistar färsk mynta, repade blad
Tahinidressing:
  • 1.75 dl naturell yoghurt
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk lönnsirap eller flytande honung
  • en nypa salt
Till servering:
  • 6 stora gröna blad, ex savoykål
  • skivad avokado
  • syrade grönsaker på burk
  • ärtskott till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop ingredienserna till dressingen i en skål.

  2. 2

    Riv zucchini, morot och halloumi på ett rivjärn. Hacka myntablad. Lägg rivet och myntan i en skål och rör om så att allt blandas.

  3. 3

    Hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme. Forma burgarna med händerna genom att pressa ihop blandningen hårt mellan handflatorna och låt överflödig saft rinna ut från grönsakerna.

  4. 4

    Stek burgarna tills osten har smält och binder ihop grönsakerna. Tryck ihop och forma burgarna medan du steker dem gyllene – de är ganska svårstekta.

  5. 5

    Servera burgarna i ett stort kålblad med en klick tahinidressing, skivad avokado och en sked syrade grönsaker. Garnera med ärtskott.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar