Gulbetssallad med belugalinser och dill

Gulbetssallad med belugalinser och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Vacker och ljuvligt god sallad skapad av Anna bergström och Fanny bergström

Tillagningstid: 45 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg gulbetor
  • 1 dl belugalinser
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 dl grovt skuren dill
  • 0.5 dl strimlade myntablad
  • Vinägrett
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • flingsalt, nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka betorna i saltat vatten och koka linserna enligt förpackningens anvisning.
  2. Gnid loss skalet på betorna när de svalnat. Skär i klyftor. Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar. Häll det över betorna och låt dra några minuter.
  3. Vänd runt betorna med linser, salladslök och cirka hälften av örterna. Häll upp på ett serveringsfat, strö över lite salt och dra ett varv med pepparkvarnen. Toppa med resten av örterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gulbetssallad med belugalinser och dill
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg gulbetor
  • 1 dl belugalinser
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 dl grovt skuren dill
  • 0.5 dl strimlade myntablad
  • Vinägrett
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • flingsalt, nymalen svartpeppar

Gulbetssallad med belugalinser och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Vacker och ljuvligt god sallad skapad av Anna bergström och Fanny bergström

Tillagningstid: 45 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka betorna i saltat vatten och koka linserna enligt förpackningens anvisning.
  2. Gnid loss skalet på betorna när de svalnat. Skär i klyftor. Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar. Häll det över betorna och låt dra några minuter.
  3. Vänd runt betorna med linser, salladslök och cirka hälften av örterna. Häll upp på ett serveringsfat, strö över lite salt och dra ett varv med pepparkvarnen. Toppa med resten av örterna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!