Gryta på fisk och rotisar

Gryta på fisk och rotisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En fyllig gryta med smak av torrt vitt vin, räkor, citron och dill.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
  • 800 g tjocka fiskfiléer av t ex kolja, gärna med skinn
  • 4 strimlade schalottenlökar
  • 500 g strimlat vitkål
  • 300 g potatisar i bitar
  • 300 g morötter i bitar
  • 140 g palsternackor i bitar
  • 250 g rotselleri i bitar
  • 2 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 200 g skalade räkor
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar, strö över salt och låt ligga i rumstemperatur med plastfilm över 20 minuter.
  2. Fräs lökar, potatis och rotsaker i smör. Slå på vin och buljong och låt sjuda tills rotsakerna knappt är mjuka, 10-15 minuter. Blanda i crème fraiche och koka upp.
  3. Torka av fisken, lägg i grytan med rotfrukterna och sjud tills fisken är precis genomkokt, 3-5 minuter. Blanda i dill, citronskal och räkor. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera ur en vacker gryta, gärna i djupa tallrikar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gryta på fisk och rotisar
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 800 g tjocka fiskfiléer av t ex kolja, gärna med skinn
  • 4 strimlade schalottenlökar
  • 500 g strimlat vitkål
  • 300 g potatisar i bitar
  • 300 g morötter i bitar
  • 140 g palsternackor i bitar
  • 250 g rotselleri i bitar
  • 2 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 200 g skalade räkor
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gryta på fisk och rotisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En fyllig gryta med smak av torrt vitt vin, räkor, citron och dill.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar, strö över salt och låt ligga i rumstemperatur med plastfilm över 20 minuter.
  2. Fräs lökar, potatis och rotsaker i smör. Slå på vin och buljong och låt sjuda tills rotsakerna knappt är mjuka, 10-15 minuter. Blanda i crème fraiche och koka upp.
  3. Torka av fisken, lägg i grytan med rotfrukterna och sjud tills fisken är precis genomkokt, 3-5 minuter. Blanda i dill, citronskal och räkor. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera ur en vacker gryta, gärna i djupa tallrikar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!