Gryta på fisk och rotisar

Gryta på fisk och rotisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En fyllig gryta med smak av torrt vitt vin, räkor, citron och dill.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g tjocka fiskfiléer av t ex kolja, gärna med skinn
  • 4 strimlade schalottenlökar
  • 500 g strimlat vitkål
  • 300 g potatisar i bitar
  • 300 g morötter i bitar
  • 140 g palsternackor i bitar
  • 250 g rotselleri i bitar
  • 2 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 200 g skalade räkor
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar, strö över salt och låt ligga i rumstemperatur med plastfilm över 20 minuter.
  2. Fräs lökar, potatis och rotsaker i smör. Slå på vin och buljong och låt sjuda tills rotsakerna knappt är mjuka, 10-15 minuter. Blanda i crème fraiche och koka upp.
  3. Torka av fisken, lägg i grytan med rotfrukterna och sjud tills fisken är precis genomkokt, 3-5 minuter. Blanda i dill, citronskal och räkor. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera ur en vacker gryta, gärna i djupa tallrikar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sejgratäng med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Lax med krämiga rotsaker

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(59)
Gryta på fisk och rotisar
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 800 g tjocka fiskfiléer av t ex kolja, gärna med skinn
  • 4 strimlade schalottenlökar
  • 500 g strimlat vitkål
  • 300 g potatisar i bitar
  • 300 g morötter i bitar
  • 140 g palsternackor i bitar
  • 250 g rotselleri i bitar
  • 2 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 200 g skalade räkor
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gryta på fisk och rotisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En fyllig gryta med smak av torrt vitt vin, räkor, citron och dill.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar, strö över salt och låt ligga i rumstemperatur med plastfilm över 20 minuter.
  2. Fräs lökar, potatis och rotsaker i smör. Slå på vin och buljong och låt sjuda tills rotsakerna knappt är mjuka, 10-15 minuter. Blanda i crème fraiche och koka upp.
  3. Torka av fisken, lägg i grytan med rotfrukterna och sjud tills fisken är precis genomkokt, 3-5 minuter. Blanda i dill, citronskal och räkor. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera ur en vacker gryta, gärna i djupa tallrikar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sejgratäng med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Lax med krämiga rotsaker

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(59)