Grynsallad med fetaost och bärvinägrett
  • Tid 30 min

Grynsallad med fetaost och bärvinägrett

5 (1 betyg)

Härlig sallad med somrig bärvinägrett av hallon och björnbär. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl matvete eller annat gryn
  • 150 g sockerärter
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 150 g fetaost
  • nymalen svartpeppar
Bärvinägrett
  • 125 g björnbär (spara några bär till garnering)
  • 125 g hallon (spara några bär till garnering)
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 rödlök, i mindre bitar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt och nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

  2. 2

    Mixa alla ingredienser till vinägretten tills den är helt slät. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner sockerärterna i saltat kokande vatten och låt koka 2 min. Häll av vattnet och kyl ner ärterna i kallt vatten.

  3. 3

    Varva gryn, spenat, lök och sockerärter på ett serveringsfat. Smula över fetaosten i lite större bitar. Garnera med de sparade bären och dra ett varv med pepparkvarnen.

  4. 4

    Ringla över lite av vinägretten på salladen vid servering och servera resten vid sidan om.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar