
Grynsallad med fetaost och bärvinägrett
Betyg (1-5):
Härlig sallad med somrig bärvinägrett av hallon och björnbär. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2.5 dl matvete eller annat gryn
- 150 g sockerärter
- 70 g babyspenat
- 0.5 rödlök, skivad
- 150 g fetaost
- nymalen svartpeppar
- Bärvinägrett
- 125 g björnbär (spara några bär till garnering)
- 125 g hallon (spara några bär till garnering)
- 2 dl olivolja
- 0.5 rödlök, i mindre bitar
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk honung
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
- Mixa alla ingredienser till vinägretten tills den är helt slät. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner sockerärterna i saltat kokande vatten och låt koka 2 min. Häll av vattnet och kyl ner ärterna i kallt vatten.
- Varva gryn, spenat, lök och sockerärter på ett serveringsfat. Smula över fetaosten i lite större bitar. Garnera med de sparade bären och dra ett varv med pepparkvarnen.
- Ringla över lite av vinägretten på salladen vid servering och servera resten vid sidan om.
Grynsallad med fetaost och bärvinägrett
Betyg (1-5):
Härlig sallad med somrig bärvinägrett av hallon och björnbär. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
- Mixa alla ingredienser till vinägretten tills den är helt slät. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner sockerärterna i saltat kokande vatten och låt koka 2 min. Häll av vattnet och kyl ner ärterna i kallt vatten.
- Varva gryn, spenat, lök och sockerärter på ett serveringsfat. Smula över fetaosten i lite större bitar. Garnera med de sparade bären och dra ett varv med pepparkvarnen.
- Ringla över lite av vinägretten på salladen vid servering och servera resten vid sidan om.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!