Grönsaksomelett

Grönsaksomelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Omelett med paprika, lök och fänkål. Går bra att äta både varm och kall.

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsakstoppning:
  • 1 strimlad schalottenlök
  • 0.5 liten tärnad paprika
  • 0.25 strimlad fänkål
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl riven ost
  • 5 halverade cocktailtomater
  • 30 g färsk spenat
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Stek lök, paprika och fänkål i olja tills de blivit mjuka utan att få färg.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa upp lätt med vatten, salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och häll i äggsmeten. Dra under tillredning smeten försiktigt utifrån kanterna in mot mitten med en stekspade så att omeletten veckas upp och ny smet rinner ner i botten på pannan.
  4. Just innan smeten har stelnat helt, ta stekpannan från värmen och strö över ost, de stekta grönsakerna och tomater. Toppa med spenat. Servera ev direkt ur pannan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Broccolisoppa med pocherade ägg och parmesanchips

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Köttfärsspett med couscous

Betyg
Betyg
(9)
Grönsaksomelett
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsakstoppning:
  • 1 strimlad schalottenlök
  • 0.5 liten tärnad paprika
  • 0.25 strimlad fänkål
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl riven ost
  • 5 halverade cocktailtomater
  • 30 g färsk spenat
  • 1 msk olja

Grönsaksomelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Omelett med paprika, lök och fänkål. Går bra att äta både varm och kall.

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, paprika och fänkål i olja tills de blivit mjuka utan att få färg.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa upp lätt med vatten, salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och häll i äggsmeten. Dra under tillredning smeten försiktigt utifrån kanterna in mot mitten med en stekspade så att omeletten veckas upp och ny smet rinner ner i botten på pannan.
  4. Just innan smeten har stelnat helt, ta stekpannan från värmen och strö över ost, de stekta grönsakerna och tomater. Toppa med spenat. Servera ev direkt ur pannan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Broccolisoppa med pocherade ägg och parmesanchips

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Köttfärsspett med couscous

Betyg
Betyg
(9)