Grönsaksgratäng med getost

Grönsaksgratäng med getost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Krämig grönsaksgratäng med lax, aubergine, chèvre. Enkel att laga och med smaker som garanterat kommer gå hem hos middagsgästerna!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 1 liten aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 400 g cocktailtomater
  • 1 klyftad rödlök
  • 200 g chèvre
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 kruka strimlad basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g lax
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i 1 cm tjocka halvmånar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek auberginen tills den fått färg och mjuknat.
  3. Blanda den med resten av grönsakerna i en ugnssäker form.
  4. Rör ihop smulad chèvre, crème fraiche, basilika, salt och peppar. Bred blandningen över grönsakerna och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
  5. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek laxbitarna ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Byt ut chevrèn mot fetaost. Använd gärna gårdagens grillade grönsaker.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninnie

2014-11-28

Uselt, ofullständigt recept med lax som dyker upp från ingenstans....och bulgur som "försvinner" i hanteringen!

Katarina Persson

2014-11-11

Undvik lax på en vegetarisk buffe'

Inger

2014-05-14

Det blev mycket gott. Det som var lite krångligt var att bre getostblandningen över grönsakerna. Jag blandade bulgaren med grönsakerna, det står inte men det blev bra.

Grönsaksgratäng med getost
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl bulgur
  • 1 liten aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 400 g cocktailtomater
  • 1 klyftad rödlök
  • 200 g chèvre
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 kruka strimlad basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g lax
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Grönsaksgratäng med getost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Krämig grönsaksgratäng med lax, aubergine, chèvre. Enkel att laga och med smaker som garanterat kommer gå hem hos middagsgästerna!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i 1 cm tjocka halvmånar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek auberginen tills den fått färg och mjuknat.
  3. Blanda den med resten av grönsakerna i en ugnssäker form.
  4. Rör ihop smulad chèvre, crème fraiche, basilika, salt och peppar. Bred blandningen över grönsakerna och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
  5. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek laxbitarna ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Byt ut chevrèn mot fetaost. Använd gärna gårdagens grillade grönsaker.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninnie

2014-11-28

Uselt, ofullständigt recept med lax som dyker upp från ingenstans....och bulgur som "försvinner" i hanteringen!

Katarina Persson

2014-11-11

Undvik lax på en vegetarisk buffe'

Inger

2014-05-14

Det blev mycket gott. Det som var lite krångligt var att bre getostblandningen över grönsakerna. Jag blandade bulgaren med grönsakerna, det står inte men det blev bra.