Grönkålspasta

Grönkålspasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Grönkålspasta med valnötter, växtbaserad mjölkdryck, vitlök och lagrad ost. Perfekt pasta att laga ute i naturen. Recept från kokboken: Portionen under tian av Hanna Olvenmark.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g valnötter eller solrosfrön
  • 2 dl havredryck eller annan växtbaserad mjölkdryck
  • 320 g pasta
  • 250 g grönkål i småbitar (inte stjälk)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven eller hackad
  • olivolja, att steka i
  • 2 dl lagrad riven ost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hemma: Rosta valnötterna/solrosfröna i torr stekpannatill fin färg. Blanda med mjölkdrycken och mixa slätt. Hällupp i en flaska.
  2. Ute: Koka pastan al dente isaltat vatten i det större kokkärlet.Häll av vattnet med hjälp avlocket.
  3. Fräs grönkål och vitlöki olja i stekpannan tills det ärmjukt. Häll på nötmjölken ochrör om. Låt sjuda någon minutoch vänd sedan ner osten.Smaka av med salt och peppar.Vänd ihop såsen med pastan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Grönkålspasta
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g valnötter eller solrosfrön
  • 2 dl havredryck eller annan växtbaserad mjölkdryck
  • 320 g pasta
  • 250 g grönkål i småbitar (inte stjälk)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven eller hackad
  • olivolja, att steka i
  • 2 dl lagrad riven ost
  • salt och svartpeppar

Grönkålspasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Grönkålspasta med valnötter, växtbaserad mjölkdryck, vitlök och lagrad ost. Perfekt pasta att laga ute i naturen. Recept från kokboken: Portionen under tian av Hanna Olvenmark.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hemma: Rosta valnötterna/solrosfröna i torr stekpannatill fin färg. Blanda med mjölkdrycken och mixa slätt. Hällupp i en flaska.
  2. Ute: Koka pastan al dente isaltat vatten i det större kokkärlet.Häll av vattnet med hjälp avlocket.
  3. Fräs grönkål och vitlöki olja i stekpannan tills det ärmjukt. Häll på nötmjölken ochrör om. Låt sjuda någon minutoch vänd sedan ner osten.Smaka av med salt och peppar.Vänd ihop såsen med pastan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)