Gröna plättar med spenat och kardemumma

Gröna plättar med spenat och kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Nyttiga och barnvänliga plättar med banan och kardemumma.

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl havregryn
  • 30 g färsk spenat
  • 1 banan
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • kokosolja, till stekning

Gör så här

  1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt spenat och banan och mixa till en slät grön kräm. Tillsätt ägg, kardemumma och salt.
  2. Mixa hastigt till en jämn smet. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och klicka i ca ½ dl av smeten till små plättar. Stek till fin färg på båda sidor.
  3. Servera plättarna med t ex kvarg, honung och tärnad melon.

Servering

Servera gärna plättarna med kvarg, honung och melon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2019-11-13

Tips att först mixa ägg, banan och spenat, och så tillsätta havremjöl på slutet, annars orkade inte min mixer. Jag åt med keso och blåbär, jättegott!

Lise

2019-02-25

Äter dessa med skagenröra 👍

Gröna plättar med spenat och kardemumma
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 dl havregryn
  • 30 g färsk spenat
  • 1 banan
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • kokosolja, till stekning

Gröna plättar med spenat och kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Nyttiga och barnvänliga plättar med banan och kardemumma.

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt spenat och banan och mixa till en slät grön kräm. Tillsätt ägg, kardemumma och salt.
  2. Mixa hastigt till en jämn smet. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och klicka i ca ½ dl av smeten till små plättar. Stek till fin färg på båda sidor.
  3. Servera plättarna med t ex kvarg, honung och tärnad melon.

Servering

Servera gärna plättarna med kvarg, honung och melon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2019-11-13

Tips att först mixa ägg, banan och spenat, och så tillsätta havremjöl på slutet, annars orkade inte min mixer. Jag åt med keso och blåbär, jättegott!

Lise

2019-02-25

Äter dessa med skagenröra 👍