Gröna pannkakor med avokado- och fetaostsallad

Gröna pannkakor med avokado- och fetaostsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Pröva dessa pannkakor på zucchini och spenat, serverade med en fetaostsallad. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g zucchini
  • 3 ägg
  • 5 dl havredryck
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 30 g färsk spenat
  • kallpressad kokosolja, att steka i
  • 1 tsk salt
  • Avokado- och fetaostsallad
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 citron, skal (endast det gula) och saft
  • 40 g solrosskott
  • 150 g fetaost
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt. Vänd runt med salt och låt stå en stund. Blanda ägg, havredryck, mjöl och spenat i en bunke.
  2. Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer.
  3. Stek pannkakorna till fin färg med frasiga kanter i kokosolja. (Gör gärna små pannkakor så är de lättare att vända.)

Salladen:

  1. Vänd runt paprika och avokado med olivolja, citronskal och -saft. Tillsätt solrosskott och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera pannkakorna direkt tillsammans med avokado- och fetaostsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad sparris med chorizo

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pasta med färskost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Gröna pannkakor med avokado- och fetaostsallad
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g zucchini
  • 3 ägg
  • 5 dl havredryck
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 30 g färsk spenat
  • kallpressad kokosolja, att steka i
  • 1 tsk salt
  • Avokado- och fetaostsallad
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 citron, skal (endast det gula) och saft
  • 40 g solrosskott
  • 150 g fetaost
  • salt och nymalen svartpeppar

Gröna pannkakor med avokado- och fetaostsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Pröva dessa pannkakor på zucchini och spenat, serverade med en fetaostsallad. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt. Vänd runt med salt och låt stå en stund. Blanda ägg, havredryck, mjöl och spenat i en bunke.
  2. Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer.
  3. Stek pannkakorna till fin färg med frasiga kanter i kokosolja. (Gör gärna små pannkakor så är de lättare att vända.)

Salladen:

  1. Vänd runt paprika och avokado med olivolja, citronskal och -saft. Tillsätt solrosskott och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera pannkakorna direkt tillsammans med avokado- och fetaostsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad sparris med chorizo

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pasta med färskost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)