Gröna pannkakor med avokado- och fetaostsallad
  • Tid 30 min

Gröna pannkakor med avokado- och fetaostsallad

3.2 (10 betyg)

Pröva dessa pannkakor på zucchini och spenat, serverade med en fetaostsallad. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g zucchini
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 5 dl havredryck
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 30 g färsk spenat
  • kallpressad kokosolja, att steka i
Avokado- och fetaostsallad
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 citron, skal (endast det gula) och saft
  • 40 g solrosskott
  • 150 g fetaost
  • salt och nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Riv zucchinin grovt. Vänd runt med salt och låt stå en stund. Blanda ägg, havredryck, mjöl och spenat i en bunke.

  2. 2

    Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer.

  3. 3

    Stek pannkakorna till fin färg med frasiga kanter i kokosolja. (Gör gärna små pannkakor så är de lättare att vända.)

Salladen:

  1. 1

    Vänd runt paprika och avokado med olivolja, citronskal och -saft. Tillsätt solrosskott och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Servera pannkakorna direkt tillsammans med avokado- och fetaostsalladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar