
Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor
Betyg (1-5):
Sallad med smak av mynta och oregano ger en känsla av Grekland.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl pumpakärnor
- 200 g grön sparris
- 0.5 gurka
- 100 g sugar snaps
- 150 g fetaost
- 125 g salladsmix, 1 påse
- Dressing:
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk vinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk honung
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och är gyllene i färgen. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Dela i bitar. Hyvla gurkan på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Dela bönorna på hälften och smula fetaosten. Vänd ihop allt med salladsbladen i en stor skål.
- Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen vid servering.
- Vänd ner färska örter i salladen!
Tips

För extra nötig smak, blanda i 1 msk pumpakärnsolja i dressingen.
Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor
Betyg (1-5):
Sallad med smak av mynta och oregano ger en känsla av Grekland.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och är gyllene i färgen. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Dela i bitar. Hyvla gurkan på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Dela bönorna på hälften och smula fetaosten. Vänd ihop allt med salladsbladen i en stor skål.
- Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen vid servering.
- Vänd ner färska örter i salladen!
Tips

För extra nötig smak, blanda i 1 msk pumpakärnsolja i dressingen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!