Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor

Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Sallad med smak av mynta och oregano ger en känsla av Grekland.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • 1 dl pumpakärnor
  • 200 g grön sparris
  • 0.5 gurka
  • 100 g sugar snaps
  • 150 g fetaost
  • 125 g salladsmix, 1 påse
  • Dressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och är gyllene i färgen. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Dela i bitar. Hyvla gurkan på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Dela bönorna på hälften och smula fetaosten. Vänd ihop allt med salladsbladen i en stor skål.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen vid servering.
  3. Vänd ner färska örter i salladen!

Tips

För extra nötig smak, blanda i 1 msk pumpakärnsolja i dressingen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 200 g grön sparris
  • 0.5 gurka
  • 100 g sugar snaps
  • 150 g fetaost
  • 125 g salladsmix, 1 påse
  • Dressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Sallad med smak av mynta och oregano ger en känsla av Grekland.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och är gyllene i färgen. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Dela i bitar. Hyvla gurkan på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Dela bönorna på hälften och smula fetaosten. Vänd ihop allt med salladsbladen i en stor skål.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen vid servering.
  3. Vänd ner färska örter i salladen!

Tips

För extra nötig smak, blanda i 1 msk pumpakärnsolja i dressingen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!