Grön ärtsoppa med palsternackschips och kokt ägg
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Grön ärtsoppa med palsternackschips och kokt ägg

3.5 (2 betyg)

De knapriga chipsen och det löskokta ägget är bästa toppingen någonsin på denna ärtsoppa. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 250 g fryst bladspenat
  • 7 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och 1 msk saft
  • 1.5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
Palsternackschips
  • 300 g palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
Garnering
  • 10 rädisor, tunt skivade
  • krasse
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Koka äggen ca 5 min för en krämig gula.

  2. 2

    Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök. Tillsätt ärter, spenat, vatten, kokosmjölk och muskot.

  3. 3

    Låt sjuda 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Skala och hyvla palsternackorna tunt med mandolin eller potatisskalare. Vänd runt med olja och salt och fördela på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 10–15 min, vänd runt någon gång.

  5. 5

    Servera soppan toppad med ägg, palsternackschips, rädisor och krasse.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar