Grillspett med grönsaker och saganaki

Grillspett med grönsaker och saganaki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lägg grönsaksspett med saganaki på grillen. Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumi. Varva osten med härliga grönsaker på grillspett och avnjut tillsammans med en krämig cashewnötsdipp!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 portabellosvampar
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 8 röda steklökar eller 1 stor rödlök i klyftor
  • 1 röd snackpaprika
  • 200 g saganaki eller halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Cashewnötsdipp:
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.
  2. Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
  3. Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.

Servering

Servera gärna med grillad eller stekt citron.

Tips

Fint att garnera med valfria hackade örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarellmacka med ädelost och senapsdressing

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kantarellpaj med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Svampbruschetta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med svamp

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Trattkantarelltoast med fetaost

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad entrecote, halloumi och portabellosvamp med hemgjord chilisås

Betyg
Betyg
(2)
Grillspett med grönsaker och saganaki
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 portabellosvampar
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 8 röda steklökar eller 1 stor rödlök i klyftor
  • 1 röd snackpaprika
  • 200 g saganaki eller halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Cashewnötsdipp:
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Grillspett med grönsaker och saganaki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lägg grönsaksspett med saganaki på grillen. Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumi. Varva osten med härliga grönsaker på grillspett och avnjut tillsammans med en krämig cashewnötsdipp!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.
  2. Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
  3. Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.

Servering

Servera gärna med grillad eller stekt citron.

Tips

Fint att garnera med valfria hackade örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarellmacka med ädelost och senapsdressing

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kantarellpaj med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Svampbruschetta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med svamp

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Trattkantarelltoast med fetaost

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad entrecote, halloumi och portabellosvamp med hemgjord chilisås

Betyg
Betyg
(2)