Grillspett med grönsaker och saganaki

Grillspett med grönsaker och saganaki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lägg grönsaksspett med saganaki på grillen. Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumi. Varva osten med härliga grönsaker på grillspett och avnjut tillsammans med en krämig cashewnötsdipp!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 2 portabellosvampar
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 8 röda steklökar eller 1 stor rödlök i klyftor
  • 1 röd snackpaprika
  • 200 g saganaki eller halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Cashewnötsdipp:
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.
  2. Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
  3. Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.

Servering

Servera gärna med grillad eller stekt citron.

Tips

Fint att garnera med valfria hackade örter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillspett med grönsaker och saganaki
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 portabellosvampar
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 8 röda steklökar eller 1 stor rödlök i klyftor
  • 1 röd snackpaprika
  • 200 g saganaki eller halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Cashewnötsdipp:
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Grillspett med grönsaker och saganaki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lägg grönsaksspett med saganaki på grillen. Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumi. Varva osten med härliga grönsaker på grillspett och avnjut tillsammans med en krämig cashewnötsdipp!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.
  2. Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
  3. Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.

Servering

Servera gärna med grillad eller stekt citron.

Tips

Fint att garnera med valfria hackade örter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!