Grillspett med fisk

Grillspett med fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Laxen blir riktigt saftig och god när den är grillad på detta vis! Bra plock och picknickmat!

Tillagningstid: 1 tim + 30 min
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
  • 500 g fiskfilé av lax, kolja, hoki
  • 1 dl blad från färsk basilika
  • 1 citron
  • 12 vitlöksklyftor
  • Citronmarinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Het marinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk tabasco
  • 3 msk chilisås
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Välj en eller ett par sorters fisk och en av marinaderna. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Lägg fiskbitarna i en plastpåse. Blanda marinaden och häll den i påsen. Förslut påsen och låt ligga kallt i 30 min-1 tim. Om du använder träspett, lägg dem i vatten en stund. Skär citronen i tumtjocka skivor och sedan i halvor. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Varva fiskbitar, basilikablad, citron och vitlök på spetten. Stick gärna två träspett parallellt genom bitarna, då rullar de inte runt när de vänds. Grilla högt upp i ugnen, i grillpanna eller på utegrill, 6-8 min, pensla med marinaden och vänd spetten några gånger under tiden.

Servering

Servera med en matig sallad av t ex quinoa eller couscous, eller med ris och en kall yoghurtsås smaksatt med citron, sambal oelek eller chilisås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillspett med fisk
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fiskfilé av lax, kolja, hoki
  • 1 dl blad från färsk basilika
  • 1 citron
  • 12 vitlöksklyftor
  • Citronmarinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Het marinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk tabasco
  • 3 msk chilisås
  • 0.5 tsk salt

Grillspett med fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Laxen blir riktigt saftig och god när den är grillad på detta vis! Bra plock och picknickmat!

Tillagningstid: 1 tim + 30 min
Ugnstemperatur:275º
4 portioner

Gör så här

  1. Välj en eller ett par sorters fisk och en av marinaderna. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Lägg fiskbitarna i en plastpåse. Blanda marinaden och häll den i påsen. Förslut påsen och låt ligga kallt i 30 min-1 tim. Om du använder träspett, lägg dem i vatten en stund. Skär citronen i tumtjocka skivor och sedan i halvor. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Varva fiskbitar, basilikablad, citron och vitlök på spetten. Stick gärna två träspett parallellt genom bitarna, då rullar de inte runt när de vänds. Grilla högt upp i ugnen, i grillpanna eller på utegrill, 6-8 min, pensla med marinaden och vänd spetten några gånger under tiden.

Servering

Servera med en matig sallad av t ex quinoa eller couscous, eller med ris och en kall yoghurtsås smaksatt med citron, sambal oelek eller chilisås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!