Grillspett med fisk

Grillspett med fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Laxen blir riktigt saftig och god när den är grillad på detta vis! Bra plock och picknickmat!

Tillagningstid: 1 tim + 30 min
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fiskfilé av lax, kolja, hoki
  • 1 dl blad från färsk basilika
  • 1 citron
  • 12 vitlöksklyftor
  • Citronmarinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Het marinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk tabasco
  • 3 msk chilisås
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Välj en eller ett par sorters fisk och en av marinaderna. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Lägg fiskbitarna i en plastpåse. Blanda marinaden och häll den i påsen. Förslut påsen och låt ligga kallt i 30 min-1 tim. Om du använder träspett, lägg dem i vatten en stund. Skär citronen i tumtjocka skivor och sedan i halvor. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Varva fiskbitar, basilikablad, citron och vitlök på spetten. Stick gärna två träspett parallellt genom bitarna, då rullar de inte runt när de vänds. Grilla högt upp i ugnen, i grillpanna eller på utegrill, 6-8 min, pensla med marinaden och vänd spetten några gånger under tiden.

Servering

Servera med en matig sallad av t ex quinoa eller couscous, eller med ris och en kall yoghurtsås smaksatt med citron, sambal oelek eller chilisås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskpizza med chili

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Grillspett med fisk
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fiskfilé av lax, kolja, hoki
  • 1 dl blad från färsk basilika
  • 1 citron
  • 12 vitlöksklyftor
  • Citronmarinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Het marinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk tabasco
  • 3 msk chilisås
  • 0.5 tsk salt

Grillspett med fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Laxen blir riktigt saftig och god när den är grillad på detta vis! Bra plock och picknickmat!

Tillagningstid: 1 tim + 30 min
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Välj en eller ett par sorters fisk och en av marinaderna. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Lägg fiskbitarna i en plastpåse. Blanda marinaden och häll den i påsen. Förslut påsen och låt ligga kallt i 30 min-1 tim. Om du använder träspett, lägg dem i vatten en stund. Skär citronen i tumtjocka skivor och sedan i halvor. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Varva fiskbitar, basilikablad, citron och vitlök på spetten. Stick gärna två träspett parallellt genom bitarna, då rullar de inte runt när de vänds. Grilla högt upp i ugnen, i grillpanna eller på utegrill, 6-8 min, pensla med marinaden och vänd spetten några gånger under tiden.

Servering

Servera med en matig sallad av t ex quinoa eller couscous, eller med ris och en kall yoghurtsås smaksatt med citron, sambal oelek eller chilisås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskpizza med chili

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)