Grillat lamm med kall dragonsås

Grillat lamm med kall dragonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

Vitlöksmarinerad lammfilé med en härlig sås med smak av lök och dragon.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1.5 msk crema di balsamico
  • 1 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 600 g lammfilé
  • 1 kg halverad potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk färsk dragon eller 1 msk torkad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • ev några mangoldskott
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda crema di balsamico, olivolja och vitlök och marinera lammfilén i minst 30 minuter, gärna över natten. Grilla 3 -5 minuter på varje sida och låt vila under folie på en skärbräda 5 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisen i en ugnsfast form, pensla med olivolja och salta. Sätt in den i ugnen tills potatisen mjuknat, cirka 30 minuter. Blanda ingredienserna till såsen.
  3. Skiva lammet på snedden i 2 centimeter tjocka skivor och servera med potatis och sås och gärna några mangoldskott.

Servering

Servera gärna med några mangoldskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillat lamm med kall dragonsås
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.5 msk crema di balsamico
  • 1 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 600 g lammfilé
  • 1 kg halverad potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk färsk dragon eller 1 msk torkad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • ev några mangoldskott
  • 0.5 tsk salt

Grillat lamm med kall dragonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

Vitlöksmarinerad lammfilé med en härlig sås med smak av lök och dragon.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda crema di balsamico, olivolja och vitlök och marinera lammfilén i minst 30 minuter, gärna över natten. Grilla 3 -5 minuter på varje sida och låt vila under folie på en skärbräda 5 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisen i en ugnsfast form, pensla med olivolja och salta. Sätt in den i ugnen tills potatisen mjuknat, cirka 30 minuter. Blanda ingredienserna till såsen.
  3. Skiva lammet på snedden i 2 centimeter tjocka skivor och servera med potatis och sås och gärna några mangoldskott.

Servering

Servera gärna med några mangoldskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!