Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa
  • Tid 40 min

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

3.75 (4 betyg)

Grilla rotfrukter och gör en härlig sallad av dem. Servera rotfrukterna toppade med avokadosalsa och grillad halloumi.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g morot
  • 300 g rotselleri
  • 300 g palsternacka
  • 1 majrova
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 halloumi (à ca 200 g)
Avokadosalsa:
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär alla rotfrukter i lika stora grova bitar. Vänd runt rotfrukterna med olja och grilla till fin färg. Flytta dem till indirekt glöd och låt baka (gärna under lock) tills de är mjuka. Salta. Bryt halloumin i mitten till två delar. Grilla och skär sen i stavar.

  2. 2

    Rör ihop alla ingredienser till avokadosalsan och smaka av med salt. Skeda avokadosalsan över de varma rotfrukterna och halloumin och servera direkt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vid indirekt grillning skjuter du kolen eller briketterna lite åt sidan, och det du grillar åt andra sidan en bit från glöden.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mathias

    mums