Grillade risspett med dippsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det är perfekt att använda det klibbiga sushiriset till dessa risspett. Sesamfröna blir under grillningen gott rostade. Doppa vid servering i den goda dippsåsen!

Tillagningstid: 35 min + tid att koka riset
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 2 dl ris, sushiris
  • 100 g skalade räkor, finhackade
  • 1 salladslök, hackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 ägg
  • 2 msk rismjöl
  • neutral olja
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad eller finhackad
  • 0.25 kruka koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten (krydda inte upp det som sushiris). Låt riset svalna lite. Blanda med räkor, salladslök och chili. Rör ner ägg och rismjöl. Smaka av med salt.
  2. Tryck fast riset ordentligt runt grillspett med oljiga händer. Rulla spetten mot skärbrädan så håller de ihop lättare. Rulla sedan spetten i sesamfrön och låt ligga till sig ca 5 min innan grillningen. Grilla över direkt glöd till fin färg.
  3. Blanda alla ingredienser till dippsåsen och servera till spetten.

Servering

Servera med lime och korienader.

Tips

Skippa räkorna för ett vegetariskt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rökta räkor och rökt fisk med rostad potatissallad och äppelsalsa

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Varm musselmacka

(2)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 dl ris, sushiris
  • 100 g skalade räkor, finhackade
  • 1 salladslök, hackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 ägg
  • 2 msk rismjöl
  • neutral olja
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad eller finhackad
  • 0.25 kruka koriander, grovhackad

Grillade risspett med dippsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det är perfekt att använda det klibbiga sushiriset till dessa risspett. Sesamfröna blir under grillningen gott rostade. Doppa vid servering i den goda dippsåsen!

Tillagningstid: 35 min + tid att koka riset
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten (krydda inte upp det som sushiris). Låt riset svalna lite. Blanda med räkor, salladslök och chili. Rör ner ägg och rismjöl. Smaka av med salt.
  2. Tryck fast riset ordentligt runt grillspett med oljiga händer. Rulla spetten mot skärbrädan så håller de ihop lättare. Rulla sedan spetten i sesamfrön och låt ligga till sig ca 5 min innan grillningen. Grilla över direkt glöd till fin färg.
  3. Blanda alla ingredienser till dippsåsen och servera till spetten.

Servering

Servera med lime och korienader.

Tips

Skippa räkorna för ett vegetariskt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rökta räkor och rökt fisk med rostad potatissallad och äppelsalsa

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Varm musselmacka

(2)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies