
Grillade risspett med dippsås
Betyg (1-5):
Det är perfekt att använda det klibbiga sushiriset till dessa risspett. Sesamfröna blir under grillningen gott rostade. Doppa vid servering i den goda dippsåsen!
Tillagningstid: 35 min + tid att koka riset
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 dl ris, sushiris
- 100 g skalade räkor, finhackade
- 1 salladslök, hackad
- 0.5 röd chili, finhackad
- 1 ägg
- 2 msk rismjöl
- neutral olja
- 0.5 dl skalade sesamfrön
- Dippsås:
- 1 dl vatten
- 4 msk fisksås
- 4 msk strösocker
- 1.5 msk ättiksprit (12 %)
- 0.5 lime, pressad saft
- 1 röd chili, tunt skivad
- 1 vitlöksklyfta, tunt skivad eller finhackad
- 0.25 kruka koriander, grovhackad
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten (krydda inte upp det som sushiris). Låt riset svalna lite. Blanda med räkor, salladslök och chili. Rör ner ägg och rismjöl. Smaka av med salt.
- Tryck fast riset ordentligt runt grillspett med oljiga händer. Rulla spetten mot skärbrädan så håller de ihop lättare. Rulla sedan spetten i sesamfrön och låt ligga till sig ca 5 min innan grillningen. Grilla över direkt glöd till fin färg.
- Blanda alla ingredienser till dippsåsen och servera till spetten.
Servering
Servera med lime och korienader.
Tips

Skippa räkorna för ett vegetariskt alternativ.
Liknande recept
Grillade risspett med dippsås
Betyg (1-5):
Det är perfekt att använda det klibbiga sushiriset till dessa risspett. Sesamfröna blir under grillningen gott rostade. Doppa vid servering i den goda dippsåsen!
Tillagningstid: 35 min + tid att koka riset
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten (krydda inte upp det som sushiris). Låt riset svalna lite. Blanda med räkor, salladslök och chili. Rör ner ägg och rismjöl. Smaka av med salt.
- Tryck fast riset ordentligt runt grillspett med oljiga händer. Rulla spetten mot skärbrädan så håller de ihop lättare. Rulla sedan spetten i sesamfrön och låt ligga till sig ca 5 min innan grillningen. Grilla över direkt glöd till fin färg.
- Blanda alla ingredienser till dippsåsen och servera till spetten.
Servering
Servera med lime och korienader.
Tips

Skippa räkorna för ett vegetariskt alternativ.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!