Grillade och marinerade grönsaker med morotsraita

Grillade och marinerade grönsaker med morotsraita

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Smakrika grönsaker som smakar bra till det mesta.

Tillagningstid: 20 minuter + ev tid för grönsakerna att dra
4 portioner
  • Grönsaker:
  • 1 kg aubergine, squash, rödlök, paprika
  • 1 msk kapris
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 vitlöksklyftor, skalade, skivade
  • 2 msk pressad citron
  • svartpeppar
  • Morotsraita:
  • 4 dl matlagningsyoghurt eller turkisk mezeyoghurt
  • 2 morötter, skalade, grovrivna
  • 1 dl färsk mynta, hackad
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär aubergine och squash i tunna skivor, gärna på längden, med till exempel en osthyvel. Skala löken och skär den i klyftor. Skär paprikan i bitar. Grilla grönsakerna och löken på utegrillen tills de börjar mjukna. Eller stek dem i en grillpanna utan fett på stark värme.
  2. Lägg det grillade samt kapris i en bunke eller på ett fat med kanter. Blanda olja, salt, vitlök, pressad citron och peppar. Häll blandningen över grönsaker och kapris. Låt gärna dra 30 minuter.

Morotsraita

  1. Blanda samtliga ingredienser till morotsraitan och ställ kallt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillade och marinerade grönsaker med morotsraita
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Grönsaker:
  • 1 kg aubergine, squash, rödlök, paprika
  • 1 msk kapris
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 vitlöksklyftor, skalade, skivade
  • 2 msk pressad citron
  • svartpeppar
  • Morotsraita:
  • 4 dl matlagningsyoghurt eller turkisk mezeyoghurt
  • 2 morötter, skalade, grovrivna
  • 1 dl färsk mynta, hackad
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Grillade och marinerade grönsaker med morotsraita

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Smakrika grönsaker som smakar bra till det mesta.

Tillagningstid: 20 minuter + ev tid för grönsakerna att dra
4 portioner

Gör så här

  1. Skär aubergine och squash i tunna skivor, gärna på längden, med till exempel en osthyvel. Skala löken och skär den i klyftor. Skär paprikan i bitar. Grilla grönsakerna och löken på utegrillen tills de börjar mjukna. Eller stek dem i en grillpanna utan fett på stark värme.
  2. Lägg det grillade samt kapris i en bunke eller på ett fat med kanter. Blanda olja, salt, vitlök, pressad citron och peppar. Häll blandningen över grönsaker och kapris. Låt gärna dra 30 minuter.

Morotsraita

  1. Blanda samtliga ingredienser till morotsraitan och ställ kallt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!