Grillade lammfärsbiffar med zucchinitzatziki

Grillade lammfärsbiffar med zucchinitzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så goda köttfärsbiffar smaksatta med rosmarin. Serveras med ugnsstekt potatis och vitlök och en god zucchinitzatziki.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Potatis med rostad vitlök
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 hel vitlök
  • Zucchinitzatziki
  • 0.5 zucchini
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färs, ägg, rosmarin, salt och peppar till en smet. Forma smeten till åtta biffar.
  2. Grilla eller stek tills de är genomstekta. Blanda potatis, olja och salt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skär av toppen på vitlöken och ställ på plåten. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Pressa vitlöksklyftorna ur vitlöken och vänd runt med potatisen.

Zucchinitzatziki

  1. Riv zucchinin grovt och pressa ur vätskan. Blanda med yoghurt och vitlök och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med potatis och tzatziki.

Tips

Passa på att rensa rotfruktslådan och blanda med potatisen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillade lammfärsbiffar med zucchinitzatziki
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Potatis med rostad vitlök
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 hel vitlök
  • Zucchinitzatziki
  • 0.5 zucchini
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Grillade lammfärsbiffar med zucchinitzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så goda köttfärsbiffar smaksatta med rosmarin. Serveras med ugnsstekt potatis och vitlök och en god zucchinitzatziki.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färs, ägg, rosmarin, salt och peppar till en smet. Forma smeten till åtta biffar.
  2. Grilla eller stek tills de är genomstekta. Blanda potatis, olja och salt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skär av toppen på vitlöken och ställ på plåten. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Pressa vitlöksklyftorna ur vitlöken och vänd runt med potatisen.

Zucchinitzatziki

  1. Riv zucchinin grovt och pressa ur vätskan. Blanda med yoghurt och vitlök och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med potatis och tzatziki.

Tips

Passa på att rensa rotfruktslådan och blanda med potatisen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!