Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Testa att göra en potatissallad på sötpotatis! Blanda sötpotatisen med små tomater, gröna sojabönor och silverlök. Smaksätt med mynta och en vinägrett. Servera till saftiga lammfärsbiffar.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Rostad sötpotatissallad:
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 silverlök, tunt skivad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 1 kruka mynta, plockade blad
  • Vinägrett:
  • 4 msk olivolja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär sötpotatisen i grova bitar. Vänd runt i olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop alla ingredienser till färsbiffarna. Forma till åtta biffar med blöta händer.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten. Dela tomaterna och strimla löken. Varva sötpotatis, tomater, lök, bönor och myntablad på ett serveringsfat. Ringla över vinägretten.
  3. Pensla biffarna rikligt med olja och lägg på grillen. Rör inte biffarna förrän det blivit en ordentlig grillyta, annars fastnar de i gallret. Vänd och grilla på samma sätt. Servera biffarna till salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g lammfärs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Rostad sötpotatissallad:
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 silverlök, tunt skivad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 1 kruka mynta, plockade blad
  • Vinägrett:
  • 4 msk olivolja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk vit balsamvinäger

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Testa att göra en potatissallad på sötpotatis! Blanda sötpotatisen med små tomater, gröna sojabönor och silverlök. Smaksätt med mynta och en vinägrett. Servera till saftiga lammfärsbiffar.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär sötpotatisen i grova bitar. Vänd runt i olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop alla ingredienser till färsbiffarna. Forma till åtta biffar med blöta händer.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten. Dela tomaterna och strimla löken. Varva sötpotatis, tomater, lök, bönor och myntablad på ett serveringsfat. Ringla över vinägretten.
  3. Pensla biffarna rikligt med olja och lägg på grillen. Rör inte biffarna förrän det blivit en ordentlig grillyta, annars fastnar de i gallret. Vänd och grilla på samma sätt. Servera biffarna till salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!