Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad
Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

3 (1 betyg)

Testa att göra en potatissallad på sötpotatis! Blanda sötpotatisen med små tomater, gröna sojabönor och silverlök. Smaksätt med mynta och en vinägrett. Servera till saftiga lammfärsbiffar.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
Rostad sötpotatissallad:
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 silverlök, tunt skivad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 1 kruka mynta, plockade blad
Vinägrett:
  • 4 msk olivolja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk vit balsamvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär sötpotatisen i grova bitar. Vänd runt i olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop alla ingredienser till färsbiffarna. Forma till åtta biffar med blöta händer.

  2. 2

    Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten. Dela tomaterna och strimla löken. Varva sötpotatis, tomater, lök, bönor och myntablad på ett serveringsfat. Ringla över vinägretten.

  3. 3

    Pensla biffarna rikligt med olja och lägg på grillen. Rör inte biffarna förrän det blivit en ordentlig grillyta, annars fastnar de i gallret. Vänd och grilla på samma sätt. Servera biffarna till salladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar