Grillade kycklinglår med majssallad

Grillade kycklinglår med majssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Majssallad:
  • 2 majskolvar
  • 2 röda paprikor
  • 400 g svarta bönor (på burk)
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till örtdressingen. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Grilla tills de är genomstekta med fin grillyta, ca 6 min. Lägg upp kycklingen på ett fat och skeda över rikligt med dressing.
  2. Grilla majskolvarna till fin färg. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har fin färg. Skär loss majskornen med en kniv. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd försiktigt runt majs och paprika med bönor och salladslök. Ringla över olja och strö på salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-04-19

Fräscht och gott. Så länge grillen är startklar - även lättlagat!

Grillade kycklinglår med majssallad
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Majssallad:
  • 2 majskolvar
  • 2 röda paprikor
  • 400 g svarta bönor (på burk)
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Grillade kycklinglår med majssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till örtdressingen. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Grilla tills de är genomstekta med fin grillyta, ca 6 min. Lägg upp kycklingen på ett fat och skeda över rikligt med dressing.
  2. Grilla majskolvarna till fin färg. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har fin färg. Skär loss majskornen med en kniv. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd försiktigt runt majs och paprika med bönor och salladslök. Ringla över olja och strö på salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-04-19

Fräscht och gott. Så länge grillen är startklar - även lättlagat!