
Grillade kycklinglår med majssallad
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
- 500 g kycklinglårfilé
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Örtdressing:
- 1 dl hackad persilja
- 1 dl hackad basilika
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 2 msk flytande honung
- 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Majssallad:
- 2 majskolvar
- 2 röda paprikor
- 400 g svarta bönor (på burk)
- 2 salladslökar, strimlade
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Blanda ihop ingredienserna till örtdressingen. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Grilla tills de är genomstekta med fin grillyta, ca 6 min. Lägg upp kycklingen på ett fat och skeda över rikligt med dressing.
- Grilla majskolvarna till fin färg. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har fin färg. Skär loss majskornen med en kniv. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd försiktigt runt majs och paprika med bönor och salladslök. Ringla över olja och strö på salt.
Grillade kycklinglår med majssallad
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Gör så här
- Blanda ihop ingredienserna till örtdressingen. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Grilla tills de är genomstekta med fin grillyta, ca 6 min. Lägg upp kycklingen på ett fat och skeda över rikligt med dressing.
- Grilla majskolvarna till fin färg. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har fin färg. Skär loss majskornen med en kniv. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd försiktigt runt majs och paprika med bönor och salladslök. Ringla över olja och strö på salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-04-19
Fräscht och gott. Så länge grillen är startklar - även lättlagat!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2021-04-19
Fräscht och gott. Så länge grillen är startklar - även lättlagat!