Grillade kycklinglår med majssallad
  • Tid 35 min

Grillade kycklinglår med majssallad

4.17 (6 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Örtdressing:
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Majssallad:
  • 2 majskolvar
  • 2 röda paprikor
  • 1 burk svarta bönor (à ca 400 g)
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop ingredienserna till örtdressingen. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Grilla tills de är genomstekta med fin grillyta, ca 6 min. Lägg upp kycklingen på ett fat och skeda över rikligt med dressing.

  2. 2

    Grilla majskolvarna till fin färg. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har fin färg. Skär loss majskornen med en kniv. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd försiktigt runt majs och paprika med bönor och salladslök. Ringla över olja och strö på salt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar