Grillade kycklingben

Grillade kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Grillade kycklingben med en fänkålsrubb som ger en god och spännande smak åt kycklingen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1.5 msk flingsalt
  • 1.5 msk rosépeppar
  • 0.5 msk torkad mynta
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 900 g kycklingben
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Stöt salt, peppar, mynta och fänkål i en mortel.Klappa och gnid in kryddblandningen på kycklingbenen.
  2. Grilla indirekt (med glödbädden längs med sidorna av grillen) runt om tills de är genomstekta, 20-25 minuter.

Tips

Det går bra att steka kycklingen i ugnen också. Ringla då eventuellt olja över kycklingbenen och stek dem 25-30 minuter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillade kycklingben
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1.5 msk flingsalt
  • 1.5 msk rosépeppar
  • 0.5 msk torkad mynta
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 900 g kycklingben
  • 1 msk olja

Grillade kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Grillade kycklingben med en fänkålsrubb som ger en god och spännande smak åt kycklingen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Stöt salt, peppar, mynta och fänkål i en mortel.Klappa och gnid in kryddblandningen på kycklingbenen.
  2. Grilla indirekt (med glödbädden längs med sidorna av grillen) runt om tills de är genomstekta, 20-25 minuter.

Tips

Det går bra att steka kycklingen i ugnen också. Ringla då eventuellt olja över kycklingbenen och stek dem 25-30 minuter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!