Grillade kaneläpplen med toscatäcke

Grillade kaneläpplen med toscatäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Varm efterrätt på utflykten att grilla på plats i folie.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
  • 4 urkärnade, klyftade äpplen
  • 1 msk kanel
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 0.5 dl mandlar
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 75 g smör
  • 0.5 dl råsocker
  • 0.5 dl honung
  • 1.5 msk mjölk
  • 1.5 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Vänd runt äpplena i en skål med kanel. Lägg äpplena i en aluminiumform.
  2. Rosta nötterna i en torr panna. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, honung, mjölk och mjöl.
  3. Häll ner de rostade nötterna i blandningen. Bre smeten över äpplena. Lägg över aluminiumfolie.
  4. Ta med ut och grilla i cirka 10 minuter med folien kvar.

Tips

Mixa dina favorit frön och nötter till toscatäcket. Är du allergisk kan du välja liknande ingredienser som du tål.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2014-05-22

En personlig favorit som gästerna tycker om

Grillade kaneläpplen med toscatäcke
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 urkärnade, klyftade äpplen
  • 1 msk kanel
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 0.5 dl mandlar
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 75 g smör
  • 0.5 dl råsocker
  • 0.5 dl honung
  • 1.5 msk mjölk
  • 1.5 msk vetemjöl

Grillade kaneläpplen med toscatäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Varm efterrätt på utflykten att grilla på plats i folie.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner

Gör så här

  1. Vänd runt äpplena i en skål med kanel. Lägg äpplena i en aluminiumform.
  2. Rosta nötterna i en torr panna. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, honung, mjölk och mjöl.
  3. Häll ner de rostade nötterna i blandningen. Bre smeten över äpplena. Lägg över aluminiumfolie.
  4. Ta med ut och grilla i cirka 10 minuter med folien kvar.

Tips

Mixa dina favorit frön och nötter till toscatäcket. Är du allergisk kan du välja liknande ingredienser som du tål.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2014-05-22

En personlig favorit som gästerna tycker om