Grillade kaneläpplen med toscatäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Varm efterrätt på utflykten att grilla på plats i folie.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 urkärnade, klyftade äpplen
  • 1 msk kanel
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 0.5 dl mandlar
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 75 g smör
  • 0.5 dl råsocker
  • 0.5 dl honung
  • 1.5 msk mjölk
  • 1.5 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Vänd runt äpplena i en skål med kanel. Lägg äpplena i en aluminiumform.
  2. Rosta nötterna i en torr panna. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, honung, mjölk och mjöl.
  3. Häll ner de rostade nötterna i blandningen. Bre smeten över äpplena. Lägg över aluminiumfolie.
  4. Ta med ut och grilla i cirka 10 minuter med folien kvar.

Tips

Mixa dina favorit frön och nötter till toscatäcket. Är du allergisk kan du välja liknande ingredienser som du tål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2014-05-22

En personlig favorit som gästerna tycker om

Liknande recept

Spara recept

Apelsin- och cottage cheese-dessert

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Apelsinsallad med pistagenötter

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Apelsinsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fruktsallad från D-flex

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Apelsinsallad med granatäpple

Betyg
Betyg
(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 urkärnade, klyftade äpplen
  • 1 msk kanel
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 0.5 dl mandlar
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 75 g smör
  • 0.5 dl råsocker
  • 0.5 dl honung
  • 1.5 msk mjölk
  • 1.5 msk vetemjöl

Grillade kaneläpplen med toscatäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Varm efterrätt på utflykten att grilla på plats i folie.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt äpplena i en skål med kanel. Lägg äpplena i en aluminiumform.
  2. Rosta nötterna i en torr panna. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, honung, mjölk och mjöl.
  3. Häll ner de rostade nötterna i blandningen. Bre smeten över äpplena. Lägg över aluminiumfolie.
  4. Ta med ut och grilla i cirka 10 minuter med folien kvar.

Tips

Mixa dina favorit frön och nötter till toscatäcket. Är du allergisk kan du välja liknande ingredienser som du tål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2014-05-22

En personlig favorit som gästerna tycker om

Liknande recept

Spara recept

Apelsin- och cottage cheese-dessert

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Apelsinsallad med pistagenötter

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Apelsinsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fruktsallad från D-flex

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Apelsinsallad med granatäpple

Betyg
Betyg
(7)