Grillade kaneläpplen med toscatäcke
  • Tid 20 min
  • Ugn Grill

Grillade kaneläpplen med toscatäcke

3.4 (15 betyg)

Varm efterrätt på utflykten att grilla på plats i folie.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur Grill

Ingredienser

4 portioner
  • 4 urkärnade, klyftade äpplen
  • 1 msk kanel
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 0.5 dl mandlar
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 75 g smör
  • 0.5 dl råsocker
  • 0.5 dl honung
  • 1.5 msk mjölk
  • 1.5 msk vetemjöl
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vänd runt äpplena i en skål med kanel. Lägg äpplena i en aluminiumform.

  2. 2

    Rosta nötterna i en torr panna. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, honung, mjölk och mjöl.

  3. 3

    Häll ner de rostade nötterna i blandningen. Bre smeten över äpplena. Lägg över aluminiumfolie.

  4. 4

    Ta med ut och grilla i cirka 10 minuter med folien kvar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Mixa dina favorit frön och nötter till toscatäcket. Är du allergisk kan du välja liknande ingredienser som du tål.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Erik

    En personlig favorit som gästerna tycker om