Grillade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Här är några tips på grönsaker som är lämpliga att grilla. De passar som tillbehör till kött eller fisk, men kan också serveras som vegetarisk rätt med någon god krämig sås.

LÖK

  1. Skär i klyftor eller tjocka skivor. Pensla med grillolja blandad med chilikrydda. Grilla 3-4 minuter per sida.
    MAJSKOLVAR
    Pensla med grillolja blandad med pressad citron. Grilla runt om; råa ca 15 minuter, från burk ca 5 minuter. Goda att äta med rört smör med citron.

PAPRIKA

  1. Dela och kärna ur paprikorna. Grilla tills skinnet blir svart. Dra av skinnet och pensla med olja blandad med salt, peppar, vitlök och timjan.
    TOMATER
    Dela tomaterna mitt itu och krydda med peppar, salt och vitlök. Grilla ca 1-2 minuter per sida.

PURJOLÖK

  1. Dela purjolöken på längden och skölj väl. Pensla med grillolja blandad med vitlök. Grilla runtom i ca 8 minuter. Servera med en crème fraiche-sås.
    ZUCCHINI
    Skär zucchinin i centimetertjocka skivor på längden eller tvären. Pensla med grillolja. Grilla ca 3 minuter per sida.

AUBERGINE

  1. Skär auberginen i centimetertjocka skivor på längden eller tvären. Pensla med grillolja. Grilla ca 3 minuter per sida.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Här är några tips på grönsaker som är lämpliga att grilla. De passar som tillbehör till kött eller fisk, men kan också serveras som vegetarisk rätt med någon god krämig sås.

LÖK

  1. Skär i klyftor eller tjocka skivor. Pensla med grillolja blandad med chilikrydda. Grilla 3-4 minuter per sida.
    MAJSKOLVAR
    Pensla med grillolja blandad med pressad citron. Grilla runt om; råa ca 15 minuter, från burk ca 5 minuter. Goda att äta med rört smör med citron.

PAPRIKA

  1. Dela och kärna ur paprikorna. Grilla tills skinnet blir svart. Dra av skinnet och pensla med olja blandad med salt, peppar, vitlök och timjan.
    TOMATER
    Dela tomaterna mitt itu och krydda med peppar, salt och vitlök. Grilla ca 1-2 minuter per sida.

PURJOLÖK

  1. Dela purjolöken på längden och skölj väl. Pensla med grillolja blandad med vitlök. Grilla runtom i ca 8 minuter. Servera med en crème fraiche-sås.
    ZUCCHINI
    Skär zucchinin i centimetertjocka skivor på längden eller tvären. Pensla med grillolja. Grilla ca 3 minuter per sida.

AUBERGINE

  1. Skär auberginen i centimetertjocka skivor på längden eller tvären. Pensla med grillolja. Grilla ca 3 minuter per sida.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!