Grillade blomkålsspett med quinoa- och fetaostsallad
  • Tid 45 min

Grillade blomkålsspett med quinoa- och fetaostsallad

4 (1 betyg)

Blomkål som penslas med bbq-sås och grillas kommer att bli en ny hit på din grill i sommar! Servera spetten med en quinoasallad med fetaost, sojabönor och färsk spenat.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl quinoa, gärna svart
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 150 g fetaost
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 dl barbequesås
  • salt
Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till dressingen. Vänd ihop dressingen med quinoa, sojabönor, smulad fetaost, rödlök, spenat och oreganoblad.

  2. 2

    Plocka loss buketter från blomkålen och trä upp dem på spett (blötlagda om du använder träspett). Pensla med bbq-sås och salta. Grilla till fin färg över direkt glöd, flytta sedan till indirekt glöd och låt mjukna under lock. Servera blomkålsspetten till salladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar