Grillad tonfisk med gurksalsa och sötpotatis
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Grillad tonfisk med gurksalsa och sötpotatis

0 (0 betyg)

Förbered den härliga gurksalsan och den rostade sötpotatisen. För sedan gäller det att hänga vid grillen hela tiden. En tonfisk får inte grillas för länge. Den ska vara rå i mitten för att bli så där magisk god. Lycka till!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g färsk tonfisk
  • 2 tsk flingsalt
  • 800 g sötpotatisstavar Hackat och klart eller sötpotatis skuren i stavar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Gurksalsa:
  • 1 liten gurka
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk rårörsocker
  • 10 myntablad, strimlade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär tonfisken i fyra bitar och krydda med flingsalt. Vänd runt sötpotatisstavarna i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.

  2. 2

    Skala och tärna gurkan fint. Rör ihop med resten av ingredienserna till salsan.

  3. 3

    Pensla fisken med olja och grilla hastigt men vänd först då det blivit en grillyta. Skeda över salsan vid servering och garnera med mynta.

Servering

Grilla aldrig tonfisk för länge, då blir den torr. Den ska vara rå i mitten.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det är lättare att grilla höga bitar av tonfisken än tunna skivor.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar