Grillad tonfisk med gurksalsa och sötpotatis

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Förbered den härliga gurksalsan och den rostade sötpotatisen. För sedan gäller det att hänga vid grillen hela tiden. En tonfisk får inte grillas för länge. Den ska vara rå i mitten för att bli så där magisk god. Lycka till!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 800 g färsk tonfisk
  • 2 tsk flingsalt
  • 800 g sötpotatisstavar Hackat och klart eller sötpotatis skuren i stavar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Gurksalsa:
  • 1 liten gurka
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk rårörsocker
  • 10 myntablad, strimlade

Gör så här

  1. Skär tonfisken i fyra bitar och krydda med flingsalt. Vänd runt sötpotatisstavarna i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  2. Skala och tärna gurkan fint. Rör ihop med resten av ingredienserna till salsan.
  3. Pensla fisken med olja och grilla hastigt men vänd först då det blivit en grillyta. Skeda över salsan vid servering och garnera med mynta.

Servering

Grilla aldrig tonfisk för länge, då blir den torr. Den ska vara rå i mitten.

Tips

Det är lättare att grilla höga bitar av tonfisken än tunna skivor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad sötpotatissallad med dill och citron

(11)

Stekta Rödspättafileér med stuvade morötter

(2)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(9)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

(11)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 800 g färsk tonfisk
  • 2 tsk flingsalt
  • 800 g sötpotatisstavar Hackat och klart eller sötpotatis skuren i stavar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Gurksalsa:
  • 1 liten gurka
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk rårörsocker
  • 10 myntablad, strimlade

Grillad tonfisk med gurksalsa och sötpotatis

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Förbered den härliga gurksalsan och den rostade sötpotatisen. För sedan gäller det att hänga vid grillen hela tiden. En tonfisk får inte grillas för länge. Den ska vara rå i mitten för att bli så där magisk god. Lycka till!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär tonfisken i fyra bitar och krydda med flingsalt. Vänd runt sötpotatisstavarna i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  2. Skala och tärna gurkan fint. Rör ihop med resten av ingredienserna till salsan.
  3. Pensla fisken med olja och grilla hastigt men vänd först då det blivit en grillyta. Skeda över salsan vid servering och garnera med mynta.

Servering

Grilla aldrig tonfisk för länge, då blir den torr. Den ska vara rå i mitten.

Tips

Det är lättare att grilla höga bitar av tonfisken än tunna skivor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad sötpotatissallad med dill och citron

(11)

Stekta Rödspättafileér med stuvade morötter

(2)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(9)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

(11)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies