Grillad seabream med brynt citronsmör

Grillad seabream med brynt citronsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Grillad seabream eller Guldsparid som den heter på svenska passar perfekt att grilla. Denna serveras med brynt smör smaksatt med citron.

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
  • 1 kg hel seabream (guldsparid)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 800 g potatis
  • Sallad
  • 125 g rädisor, delade
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 30 g machésallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Brynt citronsmör
  • 100 g smör
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär snitt i skinnet på fisken. Pensla med olja och strö över flingsalt.
  2. Grilla fisken i ett fiskhalster till en innertemperatur på 55°. Pensla ev med mer olja under grillningen.
  3. Blanda rädisor, tomater, machésallad, olja och salt.
  4. Smält smöret och bryn det under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt, blanda i citronskal (endast det gula) och citronsaft. Servera fisken med potatis, brynt smör och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad seabream med brynt citronsmör
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg hel seabream (guldsparid)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 800 g potatis
  • Sallad
  • 125 g rädisor, delade
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 30 g machésallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Brynt citronsmör
  • 100 g smör
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Grillad seabream med brynt citronsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Grillad seabream eller Guldsparid som den heter på svenska passar perfekt att grilla. Denna serveras med brynt smör smaksatt med citron.

Tillagningstid: 60 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär snitt i skinnet på fisken. Pensla med olja och strö över flingsalt.
  2. Grilla fisken i ett fiskhalster till en innertemperatur på 55°. Pensla ev med mer olja under grillningen.
  3. Blanda rädisor, tomater, machésallad, olja och salt.
  4. Smält smöret och bryn det under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt, blanda i citronskal (endast det gula) och citronsaft. Servera fisken med potatis, brynt smör och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!