
Grillad seabream med brynt citronsmör
Betyg (1-5):
Grillad seabream eller Guldsparid som den heter på svenska passar perfekt att grilla. Denna serveras med brynt smör smaksatt med citron.
Tillagningstid: 60 min
4 portioner
- 1 kg hel seabream (guldsparid)
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 800 g potatis
- Sallad
- 125 g rädisor, delade
- 250 g körsbärstomater, delade
- 30 g machésallad
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- Brynt citronsmör
- 100 g smör
- 1 citron, finrivet skal och saft
Gör så här
- Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär snitt i skinnet på fisken. Pensla med olja och strö över flingsalt.
- Grilla fisken i ett fiskhalster till en innertemperatur på 55°. Pensla ev med mer olja under grillningen.
- Blanda rädisor, tomater, machésallad, olja och salt.
- Smält smöret och bryn det under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt, blanda i citronskal (endast det gula) och citronsaft. Servera fisken med potatis, brynt smör och sallad.
Grillad seabream med brynt citronsmör
Betyg (1-5):
Grillad seabream eller Guldsparid som den heter på svenska passar perfekt att grilla. Denna serveras med brynt smör smaksatt med citron.
Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Gör så här
- Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär snitt i skinnet på fisken. Pensla med olja och strö över flingsalt.
- Grilla fisken i ett fiskhalster till en innertemperatur på 55°. Pensla ev med mer olja under grillningen.
- Blanda rädisor, tomater, machésallad, olja och salt.
- Smält smöret och bryn det under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt, blanda i citronskal (endast det gula) och citronsaft. Servera fisken med potatis, brynt smör och sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!