Grillad saltimboccatorsk med linssallad
  • Tid 35 min

Grillad saltimboccatorsk med linssallad

2.67 (12 betyg)

Få god sälta på torsken med lufttorkad skinka.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
Saltinboccatorsk:
  • 600 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 salviablad
  • 8 skivor lufttorkad skinka
Linssallad:
  • 3 dl röda linser
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 3 skivade stjälkar blekselleri
  • 50 g rucola
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Linssallad

  1. 1

    Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga nötterna mot varandra i handduken så skalet lossnar. Grovhacka nötterna.

  2. 2

    Blanda ihop linser, nötter, selleri, rucola och smaka av med olja, limeskal, saft, salt och peppar.

Saltinboccatorsk

  1. 1

    Salta och peppra fisken. Lägg salviablad på torskbitarna och linda skinkan runtom.

  2. 2

    Grilla fisken i 6-8 min runtom, till en innertemperatur på 50°. Servera linssalladen till fisken.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går även bra att använda lax.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar