Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 gemsallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g varmrökt lax
  • citron
  • Nobisdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 3 min. Skölj av i kallt vatten. Skala direkt och gröp ur innehållet ner i en skål. Tillsätt vinäger, senap och vispa slät. Häll i olja, droppvis till att börja med, under vispning. Rör i gräslök och smaka av med salt och peppar.
  2. Dela salladen på längden och skär i klyftor. Pensla med olja och grilla till fin färg på båda sidor, salta. Servera salladen med nobisdressing, varmrökt lax och citron.

Tips

Passar även med kallrökt lax eller räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Endiver i ugn

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax med fetaost och zucchini

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 gemsallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g varmrökt lax
  • citron
  • Nobisdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt och svartpeppar

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 3 min. Skölj av i kallt vatten. Skala direkt och gröp ur innehållet ner i en skål. Tillsätt vinäger, senap och vispa slät. Häll i olja, droppvis till att börja med, under vispning. Rör i gräslök och smaka av med salt och peppar.
  2. Dela salladen på längden och skär i klyftor. Pensla med olja och grilla till fin färg på båda sidor, salta. Servera salladen med nobisdressing, varmrökt lax och citron.

Tips

Passar även med kallrökt lax eller räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Endiver i ugn

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax med fetaost och zucchini

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)