Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax
  • Tid 20 min

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 4 gemsallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g varmrökt lax
  • citron
Nobisdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 3 min. Skölj av i kallt vatten. Skala direkt och gröp ur innehållet ner i en skål. Tillsätt vinäger, senap och vispa slät. Häll i olja, droppvis till att börja med, under vispning. Rör i gräslök och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Dela salladen på längden och skär i klyftor. Pensla med olja och grilla till fin färg på båda sidor, salta. Servera salladen med nobisdressing, varmrökt lax och citron.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Passar även med kallrökt lax eller räkor.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar