Grillad romansallad med limeyoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Romansalladen får ett riktigt lyft av grillen!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 romansalladshuvuden
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Limeyoghurtsås
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 msk olivolja
  • flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med honung och salt.
  2. Dela romansalladen på längden och ringla över olja. Salta och peppra. Grilla varsamt någon minut per sida, så att den inte blir bränd. Salladen ska bli genomvarm men behålla en krispig mitt.
  3. Ringla över lite av såsen vid servering och servera till spetten.

Servering

Servera till grillat, t ex Ingefärsmarinerade karréspett.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-06-15

Så jäkla gott! Givet till sommarens grill :)

Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med kycklingprinskorv

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grekisk sallad grundrecept

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönkålsslaw

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 romansalladshuvuden
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Limeyoghurtsås
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 msk olivolja
  • flytande honung
  • salt

Grillad romansallad med limeyoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Romansalladen får ett riktigt lyft av grillen!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med honung och salt.
  2. Dela romansalladen på längden och ringla över olja. Salta och peppra. Grilla varsamt någon minut per sida, så att den inte blir bränd. Salladen ska bli genomvarm men behålla en krispig mitt.
  3. Ringla över lite av såsen vid servering och servera till spetten.

Servering

Servera till grillat, t ex Ingefärsmarinerade karréspett.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-06-15

Så jäkla gott! Givet till sommarens grill :)

Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med kycklingprinskorv

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grekisk sallad grundrecept

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönkålsslaw

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)