Grillad regnbåge med saffranssås

Grillad regnbåge med saffranssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Servera laxen med nykokt färskpotatis, sockerärter och citron- eller limeklyftor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g regnbågslax, gärna portionsstorlekar
  • 0.5 dl olja eller grillolja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Saffranssås:
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl majonnäs, gärna lätt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.25 g saffran
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Börja med såsen. Koka paprikan mjuk i vattnet, ca 10 minuter. Låt svalna. Mosa den med mixerstav, gaffel eller mortel. Blanda med majonnäs och smaksätt med vitlök, ev lite stött saffran, salt och peppar.
  2. Skölj och torka fisken, skär bort huvudet. Skär 2-3 skåror i skinnet på båda sidor.Pensla med olja, salta och peppra.
  3. Grilla på utegrill, gärna i fiskhalster, 6-8 minuter per sida. Prova med en gaffel vid ryggbenet, när köttet släpper benet är fisken klar.

Servering

Servera fisken mednykokt färspotatis, sockerärter och citron- eller limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Grillad regnbåge med saffranssås
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g regnbågslax, gärna portionsstorlekar
  • 0.5 dl olja eller grillolja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Saffranssås:
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl majonnäs, gärna lätt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.25 g saffran
  • peppar
  • salt

Grillad regnbåge med saffranssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Servera laxen med nykokt färskpotatis, sockerärter och citron- eller limeklyftor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med såsen. Koka paprikan mjuk i vattnet, ca 10 minuter. Låt svalna. Mosa den med mixerstav, gaffel eller mortel. Blanda med majonnäs och smaksätt med vitlök, ev lite stött saffran, salt och peppar.
  2. Skölj och torka fisken, skär bort huvudet. Skär 2-3 skåror i skinnet på båda sidor.Pensla med olja, salta och peppra.
  3. Grilla på utegrill, gärna i fiskhalster, 6-8 minuter per sida. Prova med en gaffel vid ryggbenet, när köttet släpper benet är fisken klar.

Servering

Servera fisken mednykokt färspotatis, sockerärter och citron- eller limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)