Grillad lövbiff med sparris, ägg och pepparrot
  • Tid 40 min

Grillad lövbiff med sparris, ägg och pepparrot

4.33 (3 betyg)

Recept av Niklas Ekstedt och foto: Wolfgang Kleinschmidt

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lövbiff
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippa grön sparris
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Ramslökssmör
  • 1 dl finskuren schalottenlök
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 40 g ramslök (eller gräslök)
  • 200 g smör
  • salt
Till servering
  • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 3 msk finhackad färsk persilja
  • 1 tsk salt
  • 4 äggulor
  • 4 msk riven färsk pepparrot
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Låt köttet stå i rumstemperatur 30 min innan det ska grillas. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och fördela på t ex en plåt för att ånga av ordentligt.

Ramslökssmör:

  1. 1

    Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök och smör till ett grönt fint smör. Smaka av med salt.

  2. 2

    Vänd runt potatisen i lite olja och grilla den till krispig yta (ev med grillkorg). Grilla sparrisen ca 3 min. Pensla köttet med olja och salta och peppra. Grilla 10 sekunder per sida över riktigt het glöd.

  3. 3

    Lägg potatis och sparris på ett fat, ringla över rapsolja, strö på persilja och salta. Servera lövbiffen med äggula, pepparrot och ramslökssmöret.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Fanny

    Fräscht och otroligt gott! Perfekt som sommarmiddag både som bjudrätt och festligare vardagsmåltid😄

  • Charlotte

    Supergott, enkelt att grilla!