Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g lättrökt kotlett (Coop Grill)
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • 100 g haricots verts
  • 150 g champinjoner, delade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • kokt färskpotatis till servering
  • 0.5 citron till servering
Vitlöksbröd:
  • 0.5 baguette
  • 50 g smör
  • 3 dl finhackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grilla köttet enligt anvisningen på förpackningen.

Vitlöksbröd:

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Dela baguetten på längden. Blanda smör, persilja, vitlök och salt. Bred på ett tjockt lager av persiljesmöret på brödet. Rosta mitt i ugnen ca 6 min.

  2. 2

    Grilla tomaterna med kvisten kvar så blir de lätt att vända på dem. Vänd runt haricots verts, svamp och vitlök i olja. Grilla grönsakerna i en grillkorg eller på grillnät så de inte trillar genom gallret (alternativt stek i stekpanna). Smaka av med salt. Grilla ev citronen på snittsidan. Gott att pressa över vid servering.

  3. 3

    Servera köttet enbart med bröd och grönsakerna eller koka färskpotatis till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går bra att grilla vanlig fläskkarré. Men krydda den då med salt och peppar eller någon marinad eller glaze.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar