Grillad kummel och vit sparris

Grillad kummel och vit sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Grillad vit sparris och kummel, som serveras med ett rucolasmör och kokt potatis. Så gott och somrigt.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 800 g kummelfilé
  • 1 tsk salt
  • 8 vit sparris
  • 800 g potatis
  • 1 citron, delad
  • olivolja
  • Rucolasmör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 msk olivolja
  • 15 g rucola
  • salt

Gör så här

  1. Skär fisken i fyra bitar och salta. Skala sparrisen och lägg i kallt vatten med några droppar citron i.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop smör, olja och rucola till ett grönt smör. Smaka av med salt.
  3. Grilla sparrisen tills den är mjuk med fin färg. Grilla citronhalvorna med snittytan nedåt.
  4. Klappa in fisken med olja och grilla med skinnsidan nedåt tills den fått en fin grillyta. Vänd varsamt och grilla snabbt på andra sidan.
  5. Lyft gallret från värmen så blir det lättare att lossa fisken från gallret. Pressa lite citron över fisken vid servering och servera med potatis och rucolasmör.

Tips

Kummel kan bytas mot torskrygg eller kolja, de är också goda att grilla!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad kummel och vit sparris
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g kummelfilé
  • 1 tsk salt
  • 8 vit sparris
  • 800 g potatis
  • 1 citron, delad
  • olivolja
  • Rucolasmör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 msk olivolja
  • 15 g rucola
  • salt

Grillad kummel och vit sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Grillad vit sparris och kummel, som serveras med ett rucolasmör och kokt potatis. Så gott och somrigt.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär fisken i fyra bitar och salta. Skala sparrisen och lägg i kallt vatten med några droppar citron i.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop smör, olja och rucola till ett grönt smör. Smaka av med salt.
  3. Grilla sparrisen tills den är mjuk med fin färg. Grilla citronhalvorna med snittytan nedåt.
  4. Klappa in fisken med olja och grilla med skinnsidan nedåt tills den fått en fin grillyta. Vänd varsamt och grilla snabbt på andra sidan.
  5. Lyft gallret från värmen så blir det lättare att lossa fisken från gallret. Pressa lite citron över fisken vid servering och servera med potatis och rucolasmör.

Tips

Kummel kan bytas mot torskrygg eller kolja, de är också goda att grilla!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!