Grillad kummel och vit sparris

Grillad kummel och vit sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Grillad vit sparris och kummel, som serveras med ett rucolasmör och kokt potatis. Så gott och somrigt.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g kummelfilé
  • 1 tsk salt
  • 8 vit sparris
  • 800 g potatis
  • 1 citron, delad
  • olivolja
  • Rucolasmör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 msk olivolja
  • 15 g rucola
  • salt

Gör så här

  1. Skär fisken i fyra bitar och salta. Skala sparrisen och lägg i kallt vatten med några droppar citron i.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop smör, olja och rucola till ett grönt smör. Smaka av med salt.
  3. Grilla sparrisen tills den är mjuk med fin färg. Grilla citronhalvorna med snittytan nedåt.
  4. Klappa in fisken med olja och grilla med skinnsidan nedåt tills den fått en fin grillyta. Vänd varsamt och grilla snabbt på andra sidan.
  5. Lyft gallret från värmen så blir det lättare att lossa fisken från gallret. Pressa lite citron över fisken vid servering och servera med potatis och rucolasmör.

Tips

Kummel kan bytas mot torskrygg eller kolja, de är också goda att grilla!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varmrökt lax med gurksallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Curry med lax

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Mikrokokt lax med rucolasmör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Citronstekt laxfilé med salsa fresca

Betyg
Betyg
(1)
Grillad kummel och vit sparris
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g kummelfilé
  • 1 tsk salt
  • 8 vit sparris
  • 800 g potatis
  • 1 citron, delad
  • olivolja
  • Rucolasmör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 msk olivolja
  • 15 g rucola
  • salt

Grillad kummel och vit sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Grillad vit sparris och kummel, som serveras med ett rucolasmör och kokt potatis. Så gott och somrigt.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i fyra bitar och salta. Skala sparrisen och lägg i kallt vatten med några droppar citron i.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop smör, olja och rucola till ett grönt smör. Smaka av med salt.
  3. Grilla sparrisen tills den är mjuk med fin färg. Grilla citronhalvorna med snittytan nedåt.
  4. Klappa in fisken med olja och grilla med skinnsidan nedåt tills den fått en fin grillyta. Vänd varsamt och grilla snabbt på andra sidan.
  5. Lyft gallret från värmen så blir det lättare att lossa fisken från gallret. Pressa lite citron över fisken vid servering och servera med potatis och rucolasmör.

Tips

Kummel kan bytas mot torskrygg eller kolja, de är också goda att grilla!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varmrökt lax med gurksallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Curry med lax

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Mikrokokt lax med rucolasmör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Citronstekt laxfilé med salsa fresca

Betyg
Betyg
(1)