Grillad havsabborre med äppelsallad
  • Tid 20 min

Grillad havsabborre med äppelsallad

2.92 (24 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg havsabborre eller annan hel fisk
  • 3 msk grovt salt
  • 2 msk olja
  • 2 tärnade urkärnade äpplen
  • 3 msk kapris
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ta ur fiskarna och fjälla dem, om detta inte gjorts i butiken. Torka fiskarna med hushållspapper och skär 3 snitt på varje sida.

  2. 2

    Pensla fisken med olja. Salta rikligt både på in- och utsidan. Grilla fiskarna på hög värme under lock 5-7 minuter på varje sida.

  3. 3

    Vänd ihop äppeltärningar, kapris, dill och olivolja. Smaka av med nymalen svartpeppar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar