Grillad gös

Grillad gös

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Grillad gös med smakrik kryddrub och blandade betor i foliepaket. Servera fisken med rotfrukterna som toppas med chèvre eller fetaost.

Tillagningstid: 50 minuter + tid för grillen
4 portioner
  • Betor:
  • 16 små blandade betor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Kryddrub 2 dl:
  • 2 msk råsocker
  • 1 dl fänkålsfrön
  • 3 msk senapsfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Gös:
  • 800 g gös med skinn utan ben
  • 2 msk kryddrub
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g smulad chèvre eller fetaost

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka 15–20 minuter, känn efter med provsticka. Skala dem.
  2. Mixa eller mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in fisken med rubben och gallret med olivolja.
  3. Lägg fisken på grillgallret med skinnet nedåt och sätt på locket. Grilla på hög värme i cirka 3 minuter till en innertemperatur på 45 grader. Lyft bort fisken från värmen och salta den.
  4. Blanda betor, olivolja, citronsaft, salt och peppar och lägg i ett foliepaket. Värm på grillen. Servera fisken med betorna toppad med smulad ost och eventuellt färska örter.

Tips

För lite extra rökkaraktär; lägg rökspån direkt på glöden strax innan fisken är klar och sätt på locket.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad gös
16 st
  • Ingredienser (16)
  • Betor:
  • 16 små blandade betor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Kryddrub 2 dl:
  • 2 msk råsocker
  • 1 dl fänkålsfrön
  • 3 msk senapsfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Gös:
  • 800 g gös med skinn utan ben
  • 2 msk kryddrub
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g smulad chèvre eller fetaost

Grillad gös

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Grillad gös med smakrik kryddrub och blandade betor i foliepaket. Servera fisken med rotfrukterna som toppas med chèvre eller fetaost.

Tillagningstid: 50 minuter + tid för grillen
4 portioner

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka 15–20 minuter, känn efter med provsticka. Skala dem.
  2. Mixa eller mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in fisken med rubben och gallret med olivolja.
  3. Lägg fisken på grillgallret med skinnet nedåt och sätt på locket. Grilla på hög värme i cirka 3 minuter till en innertemperatur på 45 grader. Lyft bort fisken från värmen och salta den.
  4. Blanda betor, olivolja, citronsaft, salt och peppar och lägg i ett foliepaket. Värm på grillen. Servera fisken med betorna toppad med smulad ost och eventuellt färska örter.

Tips

För lite extra rökkaraktär; lägg rökspån direkt på glöden strax innan fisken är klar och sätt på locket.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!