Grillad fläskkarré med bbq- rubb
  • Tid 1 tim

Grillad fläskkarré med bbq- rubb

3.8 (5 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg fläskkarré eller fläskytterfilé
BBQ- RUBB:
  • 1 dl farinsocker
  • 0.5 dl korianderfrö
  • 2 msk malen ingefära
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 vitlökspulver
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk salt
Örtsmör:
  • 150 g smör
  • 6 hela vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • 5 kvistar timjan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa köttet och bind ihop med steksnöre. Mortla ihop alla kryddorna till rubben och gnid in ca hälften runt köttet.

  2. 2

    Grilla köttet runt om på direkt glöd. Fortsätt grilla under lock på indirekt glöd till en innertemperatur på 65°. Lägg åt sidan att vila minst 10 min. Skär köttet i skivor och grilla på direkt värme 2–3 min per sida. Strö ev över mer rubb på skivorna.

  3. 3

    Smält smör i en stekpanna. Sänk värmen, låt vitlöksklyftorna rosta ca 5 min i smöret. Lägg i örterna och stek ca 30 sek. Ringla ört- och vitlökssmöret över de nygrillade köttskivorna. Man kan också låta den hela köttbiten bli klar på grillen – låt den då gå upp till 70° innan du skär upp den.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tips! Blir det rubb över? Spara och använd nästa gång du ska grilla.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar