Grillad caesarsallad med kryddig korv och blomkål
  • Tid 35 min

Grillad caesarsallad med kryddig korv och blomkål

0 (0 betyg)

Visst har vi alla ätit caesarsallad! Men grillad caesarsallad...? Här grillas både blomkål, romansallad och krutonger. En kryddig grillad korv serveras till och en klassisk caesardressing ringlas över.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 små romansallad
  • 3 kryddiga korvar. t ex kabanoss
  • 2 skivor surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 0.5 dl riven parmesan, till servering
Caesardressing:
  • 1 äggula
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 4 sardellfiléer, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl finriven parmesan
  • vatten
  • salt och nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Caesardressing: Vispa äggula, vinäger och senap. Häll i oljan i en tunn stråle och vispa hela tiden till en tjock majonnäs. Tillsätt sardeller, vitlök och parmesan och blanda. Späd med lite vatten till en dressing. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Skär blasten av blomkålen och behåll blasten. Skär blomkålen i mindre buketter. Dela romansalladen och korvarna på längden. Pensla bröden med olja och grilla krispiga. Salta bröden och skär upp i tärningar.

  3. 3

    Grilla blomkålsblasten och buketterna till fin färg och något mjuka. Grilla korvarna och skär sedan i mindre bitar. Grilla salladshalvorna hastigt på båda sidorna.

  4. 4

    Fördela sallad, blomkål, korv, krutonger och parmesan på tallrikar och ringla över dressingen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd grillkorg så blir det lättare att grilla blomkålen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar