Grillad broccoli med kycklingfilé
  • Tid 30 min + tid att marinera

Grillad broccoli med kycklingfilé

2.5 (4 betyg)

  • Tillagningstid 30 min + tid att marinera
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 250 g broccoli
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ev med chili och lime till servering
Marinad:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Limeyoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk malen koriander
  • salt
  • flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Banka den tjocka delen av kycklingfilén så den blir något tunnare. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Vänd runt kycklingen och låt marinera minst 30 min, gärna längre. Salta och peppra. Grilla tills kycklingen är genomstekt, ca 8 min, vänd flera gånger.

  2. 2

    Dela broccolin på längden genom stjälken. Dela den ytterligare på längden så att det blir som klyftor. Pensla med olja och grilla försiktigt tills broccolin är något mjuk med fin färg, vänd flera gånger. Salta.

  3. 3

    Rör ihop alla ingredienserna till yoghurtsåsen och smaka av med salt och honung. Servera kycklingen med broccolin, yoghurtsåsen och ev mer chili och lime.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera med någon av Pauluns rismixer eller mixa din egen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jakob

    Mycket gott, tog lite extra vitlök i yogurten.