Grillad auberginesallad med mynta

Grillad auberginesallad med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Den här supersmarriga salladen med aubergine, tomater och quinoa kan man förbereda och sedan tillaga à la minute, på plats vid grillen. Recept av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 600 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 2 dl quinoa eller bulgur
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 citron, att grilla
  • 1 rödlök, finhackad
  • 100 g bladpersilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • Citronette
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva auberginerna på längden och lägg på en plåt. Strö över salt och låt stå ca 30 min. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till citronetten.
  2. Torka av vätskan som kommit från auberginerna med hushållspapper. Pensla med olja och grilla skivorna till fin färg på båda sidor. Grilla tomaterna tills något mjuka. Dela citronen och grilla på snittytan till fin färg.
  3. Vänd ihop citronetten med quinoa, lök och finhackade örter. Toppa med aubergineskivorna och tomaterna. Servera med grillad citron.

Tips

Gott att smaksätta oljan med vitlök innan den penslas på auberginen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-06-08

Jättegott.

Grillad auberginesallad med mynta
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 2 dl quinoa eller bulgur
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 citron, att grilla
  • 1 rödlök, finhackad
  • 100 g bladpersilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • Citronette
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Grillad auberginesallad med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Den här supersmarriga salladen med aubergine, tomater och quinoa kan man förbereda och sedan tillaga à la minute, på plats vid grillen. Recept av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skiva auberginerna på längden och lägg på en plåt. Strö över salt och låt stå ca 30 min. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till citronetten.
  2. Torka av vätskan som kommit från auberginerna med hushållspapper. Pensla med olja och grilla skivorna till fin färg på båda sidor. Grilla tomaterna tills något mjuka. Dela citronen och grilla på snittytan till fin färg.
  3. Vänd ihop citronetten med quinoa, lök och finhackade örter. Toppa med aubergineskivorna och tomaterna. Servera med grillad citron.

Tips

Gott att smaksätta oljan med vitlök innan den penslas på auberginen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-06-08

Jättegott.