Gravad strömming med kapris och örter

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 25 minuter + 1 dygn i kylskåp
6 portioner
  • 500 g små strömmingsfiléer
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk salt
  • Till servering:
  • 1 dl kapris
  • 2 dl hackad färsk dill
  • 2 dl hackad färsk gräslök
  • 1 dl finskuren salladslök
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden och dra rakt ner.
  2. Lös upp salt, socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn. Strömmingen ska vara helt vit i köttet.
  3. Sila av spadet. Blanda strömmingen med övriga ingredienser och lägg upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gravad strömming med kapris och örter
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g små strömmingsfiléer
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk salt
  • Till servering:
  • 1 dl kapris
  • 2 dl hackad färsk dill
  • 2 dl hackad färsk gräslök
  • 1 dl finskuren salladslök
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl olivolja

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 25 minuter + 1 dygn i kylskåp
6 portioner

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden och dra rakt ner.
  2. Lös upp salt, socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt stå i kylskåp cirka 1 dygn. Strömmingen ska vara helt vit i köttet.
  3. Sila av spadet. Blanda strömmingen med övriga ingredienser och lägg upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!