Gravad strömming i basilikasås

Gravad strömming i basilikasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Läckert vårgrön strömming i ljuvlig basilikasås.

Tillagningstid: 45 minuter + cirka 1 dygn 8 timmar i kylskåpet
4 portioner
  • 600 g färska strömmingsfiléer
  • Lag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • Basilikasås:
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krukor basilika
  • 1 citron, fint rivet skal
  • Garnering:
  • basilikablad

Gör så här

  1. Skölj strömmingen, klipp bort ryggfenan och dra av skinnet.
  2. Blanda lagen och häll över strömmingen. Låt den stå kallt i kylskåp ett dygn. Låt strömmingen rinna av.

Basilikasås

  1. Häll majonnäs, crème fraiche, vitlök och basilika i en matberedare. Spara några basilikablad till garnering. Mixa slätt och rör i citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda såsen med strömmingen och låt marinera i kylskåp ytterligare cirka 8 timmar eller över natten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2016-03-20

Helt underbart god! Återkommer varje år på påskbordet

Gravad strömming i basilikasås
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g färska strömmingsfiléer
  • Lag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • Basilikasås:
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krukor basilika
  • 1 citron, fint rivet skal
  • Garnering:
  • basilikablad

Gravad strömming i basilikasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Läckert vårgrön strömming i ljuvlig basilikasås.

Tillagningstid: 45 minuter + cirka 1 dygn 8 timmar i kylskåpet
4 portioner

Gör så här

  1. Skölj strömmingen, klipp bort ryggfenan och dra av skinnet.
  2. Blanda lagen och häll över strömmingen. Låt den stå kallt i kylskåp ett dygn. Låt strömmingen rinna av.

Basilikasås

  1. Häll majonnäs, crème fraiche, vitlök och basilika i en matberedare. Spara några basilikablad till garnering. Mixa slätt och rör i citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda såsen med strömmingen och låt marinera i kylskåp ytterligare cirka 8 timmar eller över natten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2016-03-20

Helt underbart god! Återkommer varje år på påskbordet