Gravad lax med te

Gravad lax med te

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Gravad lax i te passar bra för buffén såväl som huvudrätt.

Tillagningstid: 3 dygn + 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg laxfilé med skinn
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk stötta vitpepparkorn
  • 1 msk svarta teblad gärna champagne- och fläderte
  • Tedipp:
  • 0.5 dl svart, starkt, bryggt, kylt te (söderte)
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 lime, pressad saft

Gör så här

  1. Frys laxen minst 2 dygn.

Dag 3

  1. Ta fram laxen och låt tina. Blanda socker, salt, stötta vitpepparkorn och teblad i en skål. Gnid in filéerna med kryddblandningen. Lägg ihop dem med köttsidorna mot varandra. Lägg laxen i en rymlig plastpåse och knyt ihop ordentligt. Grava i kylskåp 2 dygn, vänd ett par gånger under tiden.

Dag 5

  1. Blanda starkt bryggt te, soja och pressad lime till dippen. Skär laxen mot skinnet i 0,5 centimeter tjocka skivor och servera med tedipp.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, dock finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fiskpaté

Betyg
Betyg
(24)
Gravad lax med te
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg laxfilé med skinn
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk stötta vitpepparkorn
  • 1 msk svarta teblad gärna champagne- och fläderte
  • Tedipp:
  • 0.5 dl svart, starkt, bryggt, kylt te (söderte)
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 lime, pressad saft

Gravad lax med te

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Gravad lax i te passar bra för buffén såväl som huvudrätt.

Tillagningstid: 3 dygn + 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Frys laxen minst 2 dygn.

Dag 3

  1. Ta fram laxen och låt tina. Blanda socker, salt, stötta vitpepparkorn och teblad i en skål. Gnid in filéerna med kryddblandningen. Lägg ihop dem med köttsidorna mot varandra. Lägg laxen i en rymlig plastpåse och knyt ihop ordentligt. Grava i kylskåp 2 dygn, vänd ett par gånger under tiden.

Dag 5

  1. Blanda starkt bryggt te, soja och pressad lime till dippen. Skär laxen mot skinnet i 0,5 centimeter tjocka skivor och servera med tedipp.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, dock finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fiskpaté

Betyg
Betyg
(24)