Gravad lax med ägghalvor och rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Enkel och snabb gravad lax med löskokta ägghalvor och rom som garneras med sallad och gräslök. Laxen är inte helt genomgravad utan en aning rå i mitten vilket gör den extra god!

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé i bit
  • 0.75 dl flingsalt
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk grovmortlad svartpeppar
  • 0.5 kruka hackad dill
  • Till servering:
  • 4 löskokta ägg
  • 40 g valfri rom
  • gräslök
  • salladsblad

Gör så här

  1. Blanda salt, socker, peppar och dill. Fördela saltblandningen runt om laxen och låt stå i rumstemperatur 1 timme. Torka av saltet med hushållspapper.
  2. Skär laxen i tunna skivor vid servering. Servera med ägghalvor, rom och garnera med sallad.

Tips

För perfekt gula, lägg äggen i en kastrull med vatten. När vattnet börjar koka, låt sjuda 4 ½ min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g laxfilé i bit
  • 0.75 dl flingsalt
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk grovmortlad svartpeppar
  • 0.5 kruka hackad dill
  • Till servering:
  • 4 löskokta ägg
  • 40 g valfri rom
  • gräslök
  • salladsblad

Gravad lax med ägghalvor och rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Enkel och snabb gravad lax med löskokta ägghalvor och rom som garneras med sallad och gräslök. Laxen är inte helt genomgravad utan en aning rå i mitten vilket gör den extra god!

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salt, socker, peppar och dill. Fördela saltblandningen runt om laxen och låt stå i rumstemperatur 1 timme. Torka av saltet med hushållspapper.
  2. Skär laxen i tunna skivor vid servering. Servera med ägghalvor, rom och garnera med sallad.

Tips

För perfekt gula, lägg äggen i en kastrull med vatten. När vattnet börjar koka, låt sjuda 4 ½ min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)