
Grapefruktsallad med kanderat crunch
Betyg (1-5):
Håll-dig-frisk sallad till mellis eller dessert.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 fileade röda grapefrukter
- 1 stort granatäpple
- Kanderat crunch:
- 2 dl melonkärnor
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl havregryn
- 0.5 dl rörsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl vatten
Gör så här
- Rosta kärnor och havregryn i en torr stekpanna under omrörning. Häll ut på ett bakplåtspapper. Lägg socker, vaniljsocker och vatten i stekpannan och låt smälta samman. Häll ner det rostade och låt karamellisera under omrörning. Strö ut på bakplåtspappret igen och låt svalna.
- Blanda grapefruktklyftor och granatäppelkärnor i en skål. Servera med crunchet och ev yoghurt eller kvarg.
Grapefruktsallad med kanderat crunch
Betyg (1-5):
Håll-dig-frisk sallad till mellis eller dessert.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rosta kärnor och havregryn i en torr stekpanna under omrörning. Häll ut på ett bakplåtspapper. Lägg socker, vaniljsocker och vatten i stekpannan och låt smälta samman. Häll ner det rostade och låt karamellisera under omrörning. Strö ut på bakplåtspappret igen och låt svalna.
- Blanda grapefruktklyftor och granatäppelkärnor i en skål. Servera med crunchet och ev yoghurt eller kvarg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!