Grapefruktsallad med kanderat crunch

Grapefruktsallad med kanderat crunch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Håll-dig-frisk sallad till mellis eller dessert.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 fileade röda grapefrukter
  • 1 stort granatäpple
  • Kanderat crunch:
  • 2 dl melonkärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl rörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Rosta kärnor och havregryn i en torr stekpanna under omrörning. Häll ut på ett bakplåtspapper. Lägg socker, vaniljsocker och vatten i stekpannan och låt smälta samman. Häll ner det rostade och låt karamellisera under omrörning. Strö ut på bakplåtspappret igen och låt svalna.
  2. Blanda grapefruktklyftor och granatäppelkärnor i en skål. Servera med crunchet och ev yoghurt eller kvarg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grapefruktsallad med kanderat crunch
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 fileade röda grapefrukter
  • 1 stort granatäpple
  • Kanderat crunch:
  • 2 dl melonkärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl rörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl vatten

Grapefruktsallad med kanderat crunch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Håll-dig-frisk sallad till mellis eller dessert.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta kärnor och havregryn i en torr stekpanna under omrörning. Häll ut på ett bakplåtspapper. Lägg socker, vaniljsocker och vatten i stekpannan och låt smälta samman. Häll ner det rostade och låt karamellisera under omrörning. Strö ut på bakplåtspappret igen och låt svalna.
  2. Blanda grapefruktklyftor och granatäppelkärnor i en skål. Servera med crunchet och ev yoghurt eller kvarg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!