
Granité med citron
Betyg (1-5):
Isigare än sorbet och väldigt frisk i smaken.
Tillagningstid: 10 minuter + minst 3 timmar i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 citron, skal
- 2 dl pressad citron
- 3 dl vatten
- 1 dl socker
- 3 äggvitor
- 0.5 dl socker
- 0.5 dl citronvodka, eventuellt
Gör så här
- Skölj citronen i varmt vatten och torka den. Skala av det gula med en potatisskalare och skär bitarna i tunna strimlor, eller använd zestjärn.
- Blanda strimlor, pressad citron, vatten och 1 deciliter socker i en rund eller avlång brödform. Frys blandningen till en halvfast massa cirka 1 timme. Rör om någon gång under tiden.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i 0,5 dl socker. Blanda skummet med den halvfasta massan. Tillsätt eventuellt vodka.
- Frys färdigt blandningen i formen, cirka 2 timmar. Rör om några gånger under tiden. Servera granitén som efterrätt eller mellanrätt.
Granité med citron
Betyg (1-5):
Isigare än sorbet och väldigt frisk i smaken.
Tillagningstid: 10 minuter + minst 3 timmar i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj citronen i varmt vatten och torka den. Skala av det gula med en potatisskalare och skär bitarna i tunna strimlor, eller använd zestjärn.
- Blanda strimlor, pressad citron, vatten och 1 deciliter socker i en rund eller avlång brödform. Frys blandningen till en halvfast massa cirka 1 timme. Rör om någon gång under tiden.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i 0,5 dl socker. Blanda skummet med den halvfasta massan. Tillsätt eventuellt vodka.
- Frys färdigt blandningen i formen, cirka 2 timmar. Rör om några gånger under tiden. Servera granitén som efterrätt eller mellanrätt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!