Granité med citron

Granité med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Isigare än sorbet och väldigt frisk i smaken.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 3 timmar i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 citron, skal
  • 2 dl pressad citron
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 äggvitor
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl citronvodka, eventuellt

Gör så här

  1. Skölj citronen i varmt vatten och torka den. Skala av det gula med en potatisskalare och skär bitarna i tunna strimlor, eller använd zestjärn.
  2. Blanda strimlor, pressad citron, vatten och 1 deciliter socker i en rund eller avlång brödform. Frys blandningen till en halvfast massa cirka 1 timme. Rör om någon gång under tiden.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i 0,5 dl socker. Blanda skummet med den halvfasta massan. Tillsätt eventuellt vodka.
  4. Frys färdigt blandningen i formen, cirka 2 timmar. Rör om några gånger under tiden. Servera granitén som efterrätt eller mellanrätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Granité med citron
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 citron, skal
  • 2 dl pressad citron
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 äggvitor
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl citronvodka, eventuellt

Granité med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Isigare än sorbet och väldigt frisk i smaken.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 3 timmar i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj citronen i varmt vatten och torka den. Skala av det gula med en potatisskalare och skär bitarna i tunna strimlor, eller använd zestjärn.
  2. Blanda strimlor, pressad citron, vatten och 1 deciliter socker i en rund eller avlång brödform. Frys blandningen till en halvfast massa cirka 1 timme. Rör om någon gång under tiden.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i 0,5 dl socker. Blanda skummet med den halvfasta massan. Tillsätt eventuellt vodka.
  4. Frys färdigt blandningen i formen, cirka 2 timmar. Rör om några gånger under tiden. Servera granitén som efterrätt eller mellanrätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!