Gräddkola med rostade pekannötter och mjölkchoklad

Gräddkola med rostade pekannötter och mjölkchoklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Julgodiset för dig som inte vill välja mellan nötter, choklad och kola. Här får du allt gott på en och samma och gång!

Tillagningstid: 45 minuter + tid att stelna
Ugnstemperatur:175º
50 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 130 g pekannötter
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g smör
  • 200 g mjölkchoklad
  • Ev flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta nötterna på en ugnsplåt mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Lägg socker, grädde, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sjud sedan på svag värme till 120°.

Gör kulprovet:

  1. Droppa lite smet i ett glas kallt vatten. Det ska gå att forma en liten kula.
  2. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Fördela nötterna i formen och häll försiktigt över kolasmeten. Låt kolan svalna en stund. Ställ sedan in den i kylskåpet i en halvtimme.
  3. Smält mjölkchokladen i vattenbad eller mikro. Bre den över kolan. Strö ev lite flingsalt över när chokladen börjat stelna något. Låt stelna helt och skär sedan kolan i lagom stora kuber.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2016-12-09

Det absolut ljuvligaste godiset någonsin. Jag använder valrhonas mjölkchoklad, den är mycket godare och mindre söt än de billigare sorterna.

Liknande recept

Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Varm chokladmjölk med kryddor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Påsktårta med hallon

Betyg
Betyg
(14)
Gräddkola med rostade pekannötter och mjölkchoklad
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 130 g pekannötter
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g smör
  • 200 g mjölkchoklad
  • Ev flingsalt

Gräddkola med rostade pekannötter och mjölkchoklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Julgodiset för dig som inte vill välja mellan nötter, choklad och kola. Här får du allt gott på en och samma och gång!

Tillagningstid: 45 minuter + tid att stelna
Ugnstemperatur:175º
50 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta nötterna på en ugnsplåt mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Lägg socker, grädde, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sjud sedan på svag värme till 120°.

Gör kulprovet:

  1. Droppa lite smet i ett glas kallt vatten. Det ska gå att forma en liten kula.
  2. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Fördela nötterna i formen och häll försiktigt över kolasmeten. Låt kolan svalna en stund. Ställ sedan in den i kylskåpet i en halvtimme.
  3. Smält mjölkchokladen i vattenbad eller mikro. Bre den över kolan. Strö ev lite flingsalt över när chokladen börjat stelna något. Låt stelna helt och skär sedan kolan i lagom stora kuber.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2016-12-09

Det absolut ljuvligaste godiset någonsin. Jag använder valrhonas mjölkchoklad, den är mycket godare och mindre söt än de billigare sorterna.

Liknande recept

Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Varm chokladmjölk med kryddor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Påsktårta med hallon

Betyg
Betyg
(14)